VIDEO O pădure întreagă fără acte găsită de polițiști la gaterul fiului primarului din Moldovița. Lemn de aproape 500.000 de lei confiscat de la Narilserv

Controalele făcute de polițiști la gateriștii din zona Moldovița s-au încheiat nefericit pentru Narcis Traian Iliesi, fiul lui Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița.

În urma controlului efectuat la SC Narilserv SRL Moldovița, firma fiului edilului din localitate, polițiștii au aplicat o amendă în valoare de 6.000 de lei și au confiscat 622 mc cherestea rășinoase, 177 mc lemn rotund rășinoase și 63 mc lemn rotund fag, material lemnos în valoare totală de aproximativ 500.000 de lei.

Conform portalului www.listafirme.ro , firma Narilserv SRL Moldovița administrată de Narcis Traian Iliesi a fost înființată în anul 2008 și a avut o evoluție constantă de la an la an în ceea ce privește cifra de afaceri a societății. În anul 2018, Narilserv SRL Moldovița a înregistrat o cifră de afaceri de 7.090.798 de lei și un profit net de 6.486 de lei, având 16 angajați.

Lemn de aproape un milion de lei confiscat în urma acțiunii desfășurate la Moldovița

În perioada 2 – 5 iunie 2020, polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Maramureș, Neamț, Bacău, Bistrița – Năsăud, Mureș, Covasna și Vrancea, au acționat în județul Suceava, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silvic.

Acțiunea a vizat atât combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național, cât și verificarea respectării dispozițiilor legale de către agentii economici pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

Astfel, au fost verificați 15 agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier.

Polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 144.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au constatat o infracțiune de evaziune fiscală, prevăzută de Legea 241/2005 (omisiunea înregistrării în tot sau în parte a evidențierii în actele contabile ori în alte documente legale a operațiunilor comerciale realizate sau a veniturilor realizate).

Totodată, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 3.101 mc de lemn, în valoare totală de aproximativ 943.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și RNP - Romsilva - Direcția Silvică Suceava.

Activitățile s-au desfășurat în colaborare cu  specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, gărzile forestiere Brașov, Cluj, Focșani, Râmnicu Vâlcea și Suceava.

Comentarii

ion virvarii

06.06.2020 18:09

 O amendà de numai 6 000 lei nu este decàt ,,o piscàturà de purice pe pielea unui elefant''!Astea-s màsuri de disuasiune  pentru unul care strànge niste vreascuri ,fàrà aprobarea pàdurarului si face ,,obiectul muncii si aplicàrii legii'' pentru asa zisa politie sau asa zisa justitie din Romània!Romània tara tuturor imbecilitàtilor si a valorilor inversate!Cu astfel de màsuri nici n-ar trebui sà mai scrieti despre organele de control sau justitia romànà ,cà face-ti doar sà creascà nivelul de urà impotrivà-le ,fiindcà nu-si fac datoria si atunci cànd controleazà face-ti tam-tam pentru niste màsuri luate imbatjocurà si jignitoare la adresa societàtii !Societate care se simte si prejudiciatà de tàlhari  si injuriatà de asa zisele organe de control,care sànt totdeauna màmà-n mànà cu cei ce distrug resursele acestei tàri!Si mare rusine si pentru voi,media,care prin ceea ce face-ti deveniti complicii criminalilor corupti si necinstiti ,ducànd cu rapiditate societatea romànescà la distrugere si haos,la injustitie crasà si jegoasà,la hitusuri enorme intr-o societate ce se va auotdistruge din aceste cauze!Suportul moral al ,,baronilor'' sau ,,bàietii smecheri'' sànte-ti voi,media!Voi ii ridicati in slàvi si ii prezentati ca modele ,in loc sà combateti si sà face-ti o muncà de asanare in bine a societàtii ! 

gghas

09.06.2020 11:34

N-am inteles pentru ce i-a fost data amenda? A circulat pe sens invers cu camioanele de lemne? Copacii aia trebuiau sa fie in padure nu in curtea firmei, ceia ce inseamna ca au fost furati. Unde-i dosarul pentru furt? Evaziune fiscala?

Adauga comentariu