VIDEO Pădurarul din Sucevița, acuzat că ar fi implicat în tăieri ilegale de arbori, ar fi ridicat cinci imobile luxoase chiar în comuna cu pricina

Localnicii din comuna Sucevița susțin faptul că pădurarul Mircea Caunei și-a ridicat mai multe case, care mai de care mai mare sau mai somptuoase, din bani obținuți pe căi nu întocmai legale.

În urma unei vizite în comuna Sucevița, cetățenii ne-au arătat cinci imobile care ar aparține pădurarului sau apropiaților săi, printre care și fosta lui soție, de care s-ar fi despărțit pentru a nu „bate la ochi” și pentru a putea împărții averea doar în acte. Trei dintre cele cinci imobile sunt finalizate, iar două sunt în construcție.

Același pădurar se zvonește că ar avea și șase TAF-uri cu ajutorul cărora își câștigă ciubucurile, fără a avea acest drept. Trebuie menționat că niciunul dintre cele șase TAF-uri nu ar fi înmatriculate pe numele său.

Dintre cele cinci imobile menționate, cel mai mare, care ar urma a fi transformat în pensiune, se află într-o intersecție care duce spre pădure. În acest loc, cetățenii spun că pădurarul Caunei obișnuiește să-și țină TAF-urile.

Imobile construite după posibilități

De la intersecția unde se află potențiala viitoare pensiune, pe marginea drumului care duce spre pădure, alte trei case ar aparține pădurarului, două terminate iar una în construcție.

Pe marginea respectivului drum, se află două case. Una dintre ele ar aparține pădurarului Mircea Caunei, iar aproape perete în perete se află o casă albă ce ar aparține fiicei pădurarului.

La câteva sute de metri de cele două case, se află un alt imobil, vizibil în construcție, care conform relatărilor localnicilor a fost ridicată și probabil urmează a fi finalizată din banii făcuți în urma defrișărilor ilegale în care ar fi implicat pădurarul Mircea Caunei, cel care ar trebui să aibă grijă de pădurea din zonă.

Pe drumul dinspre Sucevița spre Marginea se află cea de-a cincea casă care ar fi realizată pe „munca” pădurarului Caunei și care conform localnicilor ar aparține fiului pădurarului.

Mașină „împrumutată” pentru ciubucuri?

În filmarea unui cetățean, se observă cum în curtea celui mai luxos imobil care ar fi ridicat de pădurar, se află mai multe TAF-uri, dar și un autoturism pe care, cel mai probabil, l-a folosit Mircea Caunei ieri la locul unde în urma unei sesizări, privind tăierile ilegale de arbori, s-au deplasat mai multe persoane printre care polițiștii și un reprezentant al Ocolului Silvic Marginea. Acest imobil încă s-ar afla în construcție.


Menționăm faptul că, la începutul acestei luni, cetățenii din comuna Sucevița au surprins un camion care ar aparține pădurarului Mircea Caunei în timp ce transporta lemne ce ar fi fost tăiate ilegal. Într-o altă filmare, în care se observă mai mulți butuci și mai multe bârne de lemn, apare și camionul folosit în transportul de lemne pe timp de noapte, menționat mai sus.

 

Adauga comentariu