VIDEO Pădurarul Drajmici, care l-a atacat pe activistul de mediu Tiberiu Boșutar și a fost prins ieri conducând rupt de beat, a fost cât pe ce să doarmă în arestul IPJ Suceava. Un procuror a considerat că nu merită această pedeapsă

Ieri, cotidianul Ziar de Suceava a publicat articolul intitulat „Pădurarul care l-a atacat pe activistul de mediu Tiberiu Boșutar a fost prins la volan având o alcoolemie de 0,87 mg/l”.

La data de 2 decembrie 2020, pe la ora 15.20, polițiștii din Moldovița au efectuat semnalul regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase ale autoutilitarei de poliție pentru a opri un autoturism marca Volkswagen Caddy, care circula dinspre Moldovița spre Argel.

Șoferul Volkswagen-ului nu a oprit la semnalul polițiștilor, ci a făcut dreapta și a intrat cu mașina în curtea unei localnice. Până la urmă individul a ajuns în fața polițiștilor. 

La volanul mașinii respective se afla pădurarul Ilie Drajmici (38 de ani), din comuna Moldovița. Deoarece bărbatul mirosea a alcool, gesticula haotic și abia se exprima verbal, oamenii legii i-au cerut să sufle în aparatul etilotest. Astfel, rezultatul a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind beat, Drajmici a fost condus la spitalul din Câmpulung Moldovenesc pentru a i se recolta probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Deoarece Ilie Drajmici se află sub control judiciar, cu privire la acest eveniment a fost sesizat și procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Cel din urma a considerat că pădurarul nu merită să fie reținut pentru 24 de ore, pentru abaterea sa de la lege.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.  

Pădurarul care l-a atacat pe activistul de mediu, Tiberiu Boșutar

În vara acestui an, activistul de mediu Tiberiu Boșutar, care a reclamat mai multe nereguli din pădurile Bucovinei, a fost atacat de un pădurar și un tânăr certat cu legea. Bărbatul era la marginea unei păduri din comuna Moldovița, unde făcea un live pe Facebook. La un moment dat, dintr-o mașină au coborât doi indivizi înarmați cu pari, care au lovit autoturismul lui Tiberiu Boșutar. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, pădurarul Ilie Drajmici și Pavel Oblezniuc fiind reținuți pentru 24 de ore pentru distrugere și amenințare.

Adauga comentariu