VIDEO Pădurarul și gealatul său au fost reținuți după ce l-au atacat pe activistul de mediu Tiberiu Boșutar

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, care a reclamat mai multe nereguli din pădurile Bucovinei, a fost atacat de un pădurar și un tânăr certat cu legea. Bărbatul era la marginea unei păduri din comuna Moldovița, unde făcea un live pe Facebook. La un moment dat, dintr-o mașină au coborât doi indivizi înarmați cu pari, care au lovit autoturismul lui Tiberiu Boșutar. Din fericire, nimeni nu a fost rănite.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, iar astăzi, pădurarul Ilie Drajmici și Pavel Oblezniuc au fost reținuți pentru 24 de ore pentru distrugere și amenințare.

„În cursul acestei zile, polițiștii Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc împreună cu polițiștii Secției Rurale de Poliție au documentat activitatea infracțională a două persoane în vârstă de 38 și 29 de ani din comuna Moldovița, care în seara precedentă au atacat cu un obiect contondent vehiculul unui bărbat în vârstă de 45 de ani. După audieri, polițiștii au dispus reținerea celor două persoane, respectiv a bărbatului de 38 de ani și a celui de 29 de ani, aceștia urmând a fi introduși în Arestul IPJ Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și amenințare. Reamintim faptul că în cursul serii precedente în jurul orei 20.50 un bărbat de 45 de ani din comuna Moldovița a sesizat faptul că în timp ce susținea o sesiune live pe Facebook privind anumite infracțiuni la regimul silvic, a fost acostat de două persoane respectiv bărbații de 38 și 29 de ani, care i-au provocat distrugeri autoturismului cu care se deplasa. În urma acestui eveniment polițiștii deplasați la fața locului au întocmit dosarul penal despre care am făcut vorbire dispunând în cursul acestei zile măsurile procesuale respective, respectiv reținerea celor două persoane pentru 24 de ore ”, a declarat comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Tiberiu Boșutar nu este la primul incident de acest gen. În urmă cu o lună, mașina acestuia a fost lovită în plin de către Mihai Mugurel Nacu, inspector la Garda de Mediu Suceava, pentru că ar fi vrut să filmeze cu drona în curtea gaterului deținut de fiul lui Nacu la Stulpicani.

Adauga comentariu