VIDEO Patinoarul din Areni se deschide. „Miracolul” a avut loc după ce Ion Lungu a pârât funcționarea patinoarelor de la Carrefour și de la Iulius Mall

Patinoarul artificial din Areni, administrat de Primăria Suceava, va fi deschis săptămâna viitoare. Acest lucru a fost stabilit după ce primarul Ion Lungu a spus că îi va solicita prefectului Sucevei, Alexandru Moldovan, să se hotărască dacă trebuie închise toate patinoarele din oraș sau vor funcționa toate. Edilul s-a arătat nemulțumit de faptul că patinoarul Primăriei nu avea voie să funcționeze, în timp ce patinoarele private de la Iulius Mall și Carrefour funcționau.

„În urma unei adrese oficiale de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din care rezultă că este permisă desfășurarea activităților recreative și sportive desfășurate exclusiv în aer liber, dar cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, deschidem și noi patinoarul Areni. Săptămâna aceasta facem pregătirile necesare, trebuie să facem și un fel de regulament de funcționare, care să prevadă restricțiile și măsurile de protecție care trebuie respectate, în contextul pandemiei, iar accesul va fi cu plată din prima zi – nu ne mai permitem să facem acces gratuit, pentru că s-ar aglomera cu siguranță”, a spus Ion Lungu.

După ce primarul Sucevei și-a arătat nemulțumirea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și DSP Suceava s-au consultat pe seama temei patinoarelor și au hotărât că patinoarul municipal poate fi deschis dacă vor fi respectate mai multe reguli. 

„Având în vedere afluxul mare de persoane estimat în perioada următoare la nivelul operatorilor economici de tip mall, hypermarket, supermarket, centru comercial, reiterăm obligativitatea respectării cu strictețe a măsurilor de diminuare a impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-COV-2, stabilite prin HGR 967/2020”, se arată în adresa semnată de către șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Costică Ghiață, conform Monitorul de Suceava.

Așadar, toate patinoarele din județul Suceava pot funcționa cu condiția ca numărul participanților să nu fie mai mare de 10 persoane care locuiesc împreună.

Vă amintim că, la data de 2 decembrie 2020, Ziar de Suceava a publicat articolul „Cele două patinoare care funcționează în Suceava riscă să fie închise, după ce Ion Lungu i-a cerut prefectului să stabilească dacă acestea își desfășoară activitatea legal sau nu: <Nu vreau să fiu pe post de pârâtor>”.

MINUTUL 01.10

„Am avut personal o discuție la DSP și au spus că nu sunt de acord, nu  ne recomandă să deschidem patinoarul, având în vedere faptul că se pot deschide doar patinoarele pentru sportul profesionist, patinoare în care să se poată antrena maxim 10 persoane.

Este o situație foarte ingrată, nu vreau să fiu pe post de pârâtor, dar am avut o discuție și cu domnul prefect și am cerut să se facă ordine, într-un fel sau altul, pentru că așa cum se știe funcționează două patinoare. Conform informațiilor primite de la DSP nu au niciun fel de aviz. Ca atare să vedem să ne aliniem într-un fel sau altul dacă e legal să fie închise sau deschise. Ar trebui aplicată aceeași unitate de măsură”, a spus Ion Lungu la data de 2 decembrie 2020.

 

Adauga comentariu