VIDEO Percheziție la Primăria Șcheia. Mai mulți polițiști, împreună cu o echipă de luptători de la SAS, au dat buzna în unitatea administrativă: „Au ridicat documente de la un drum din satul Sfântu Ilie”

La primele ore ale acestei dimineți, o armată de polițiști, printre care și luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale ale IPJ Suceava, au dat târcoale în sediul Primăriei Șcheia pentru a ridica mai multe documente. 

„A fost un mandat de percheziție la Primăria Șcheia. Domnii de la Poliția Rutieră au venit și au ridicat documente de la un drum din satul Sfântu Ilie care s-a executat în 2016, iar în 2019 a avut loc un accident rutier. Am pus la dispoziție întreaga documentație începând de la proiectul tehnic, autorizații de construcții, verificarea și modul cum s-a plătit executarea acestui drum și la sfârșit inclusiv procesul verbal de recepție. Documentele au fost predate din arhiva unității, urmează ca în viitor să se pronunțe asupra accidentului”, a spus primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc.

La prima vedere pare că oamenii legii ar fi exagerat trimițând mascații să ridice niște hârțoage de la Primăria Șcheia, mai ales atâta timp cât primarul susține că nu s-a opus nimeni acestei percheziții. Edilul nu a vrut să-și dea cu părerea cu privire la intervenția mascaților în această dimineață.

„Asta rămâne de apreciat la care i-au trimis. Toate documentele care mi-au cerut le-am pus la dispoziție. Dacă au crezut de cuviință să vină să ia întreaga documentație a acestui drum, le-am pus la dispoziție s-a întocmit proces verbal, urmând ca în continuare să vedem ce mai este de prezentat organelor care cercetează acest incident neplăcut”, a mai adăugat primarul.

Se pare că această percheziție a avut loc după ce autoritățile ar fi trimis, de mai bine de un an de zile, adrese Primăriei Suceava pentru a pune la dispoziție documentația privind respectivul drum, dar unitatea administrativă nu ar fi făcut nimic în această privință. Având în vedere că timpul a trecut și adresele nu au fost onorate, s-a luat decizia ca polițiștii să se ducă la sediul Primăriei Șcheia și să ridice personal documentele de care au nevoie, cu acordul unui procuror din cadrul Judecătoriei Suceava.

Totul a început după ce pe Drumul Comunal 72, din satul Sfântu Ilie, comuna Șcheia, a avut loc un accident rutier în luna iunie a anului 2019, soldat cu vătămarea gravă a unei persoane.

Adauga comentariu