VIDEO Personalul Spitalului Județean Suceava va avea uniforme noi și colorate

Conducerea Spitalului Județean Suceava a luat hotărârea de a schimba uniformele personalului, în același timp colorând puțin împrejurimea.

Cu excepția personalului medical, medicilor și asistenților medicali, care vor purta în continuare uniforme albe, restul personalului va purta uniforme colorate în funcție de poziția pe care o ocupă.

Asistenții medicali de la Maternitate vor purta uniforme de culoarea roșie, infirmierele din spital vor purta uniforme albastre, infirmierele Obstetrică – Ginecologie vor purta uniforme mov, îngrijitoarele din spital vor purta uniforme verzi, iar îngrijitoarele de la Obstetrică – Ginecologie vor purta uniforme de culoarea albastru închis.

„Personalul medical, însemnând medici și asistenți, deci cu studii superioare sau studii medii să poarte acea uniformă tradițională a medicilor pentru că halatul alb și alb va fi, halatul al este folosit de peste 100 de ani în lumea medicală și el din start are două avantaje din punct de vedere al igienei. Petele de sânge sau de murdărie sunt ușor de observat și al doilea este că albul nu ridică probleme în sterilizarea la temperaturi foarte înalte, față de celelalte culori. În același timp, o motivație este legată de știința colorometriei, potrivit acesteia albul predispune persoana la dăruire, la deschidere, la plinătatea gândirii, unitate, integritate și puritate, filozofăm dar asta e o realitate, adică are un efect benefic asupra pacienților”, a spus Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava.

Personalul Spitalului Județean Suceava va purta aceste noi uniforme colorate începând de la data de 1 ianuarie 2020. Uniforma constă în bluze, pantaloni, fuste, papuci specifici și bonete.

Pentru aceste uniforme colorate conducerea unității spitalicești alocă suma de 230.000 de lei.

 

Adauga comentariu