VIDEO Peste 100 de persoane au fost prezente la o înmormântare organizată la Gura Humorului. Participanții au călcat în picioarele regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului

Imagini revoltătoare surprinse în judeţul Suceava. La Gura Humorului, oamenii nu au mai ținut cont de distanțarea socială și au fost prezenți în număr mare la înmormântarea unui tânăr.

În filmare se vede cum zeci de oameni prezenţi într-o curte nu respectă distanțarea socială și nimeni nu poartă mască de protecție.

Un tânăr din Gura Humorului s-a stins din viaţă zilele trecute, iar astăzi mai multe rude şi prieteni au fost prezenţi ca să îl conducă pe ultimul drum.

Rudele tânărului decedat au amenajat un cort în curtea casei, unde au ascultat muzică alături de oamenii veniți la înmormântarea ținută conform tradițiilor rome. Mai mulţi oameni prezenţi la eveniment au transmis imaginile live pe reţelele de socializare. Acest lucru a stârnit indignare printre internauţii, dat fiind faptul că cei prezenţi la regretatul eveniment au uitat să mai respecte şi regulile de distanţare.

Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: „În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini care reprezentau un număr mare de persoane pe raza oraşului Gura Humorului, poliţiştii s-au autosesizat şi au identifiat locaţia respectivă. La faţa locului s-a constatat că fusese organizat un priveghi pentru o persoană decedată. Peste 20 de perosane au fost identificate până la această dată, toate fiind sancţionate contravenţional pentru nerespectarea legii, pentru nepurtarea măştii de protecţie, dar şi pentru neluarea măsurilor de distanţare socială. De asemenea, organizatorul evenimentului a fost sancţionat contravenţional pentru prevenirea pe viitor a unor astfel de evenimente având în vedere faptul că au fost obţinute date şi informaţii cu privire la un potenţial praznic, care urma să se desfăşoare în partea a doua a zilei. Mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Suceava au patrulat în zona respectivă”.

Sursă material: www.observatornews.ro

Adauga comentariu