VIDEO Peste 1.000 de angajați ai MAI asigură ordinea în secțiile de votare din Suceava

Astăzi, cu ocazia alegerilor locale, peste 1.000 de angajați ai MAI au fost trimiși pe teren pentru a asigura ordinea în secțiile de votare din județul Suceava.

VIDEO SAT MIRONU, COMUNA VALEA MOLDOVEI

„Pe raza județului Suceava, procesul electoral se desfășoară în condiții normale și nu au fost semnalate probleme deosebite, forțele Ministerului Afacerilor Interne fiind desfășurate în teren pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și derularea în condiții optime a procesului electoral.

Angajații MAI asigură ordinea publică în întreg județul, mai ales în zona celor 560 de secții de votare. Repartizarea buletinelor de vot de la circumscripțiile electorale către secțiile de votare s-a desfășurat ieri seara, fără incidente.

Peste 1000 de polițiști, jandarmi și lucrători ISU, alpturi de celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne veghează la respectarea legalității procesului electoral, precum și la respectarea ordinii și liniștii publice în comunități.

În scopul derulării unui proces de vot în deplină legalitate au fost instituite două zone speciale de siguranță, zone în care forțele MAI au fost suplimentate, nefiind înregistrate până în prezent evenimente negative.

Echipele de control special constituite au verificat 17 sesizări privind diverse incidente, majoritatea vizând transportul de persoane către secții de votare.

Fiecare sesizare este verificată de către polițiști cu profesionalism și obiectivitate, fiind audiate persoanele implicate și administrându-se material probator, urmând a fi luate măsuri în funcție de rezultatele cercetărilor.

Polițiștii Poliției Orașului Cajvana au întocmit și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe în cazul sesizării unei agresiuni între două persoane implicate în procesul electoral în zona Secției de Votare 137 de pe raza orașului Cajvana.

Forțele Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale”, a transmis IPJ Suceava.

Adauga comentariu