VIDEO Polițiști din toată țara au venit în Suceava pentru a-i lua la puricat pe șoferi. Circa 50 de mașini au fost indisponibilizate și aproximativ 100 de șoferi au fost lăsați pietoni într-o singură săptămână

Aproape 50 de autovehicule au fost imobilizate și aproximativ 100 de permise de conducere au fost reținute, în urma unei acțiuni derulate de Direcția Rutieră – I.G.P.R., în județul Suceava, în perioada 31 ianuarie – 7 februarie a.c.,  pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și rutieră.

Astfel, în această perioadă, au fost executate acțiuni punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier și criminogen ridicat. 

La acțiuni au participat polițiști din Bacău, Brașov, Sibiu, Hunedoara, Dâmbovița, Neamț, Maramureș, Ialomița, Vrancea și Iași, specializați în verificarea documentelor aparținând autovehiculelor înmatriculate în alte state și a permiselor de conducere eliberate de autorități străine, coordonați de polițiști din cadrul Direcţiei Rutiere și sprijiniți de un detașament de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Activitățile de control s-au desfășurat pentru constatarea și sancționarea abaterilor care pun în pericol siguranța traficului rutier, dar şi climatul de ordine şi siguranţă publică, ce are impact direct asupra modului de convieţuire socială din zonă.

Astfel, au fost verificate 5.220 de autovehicule, fiind aplicate peste 2.100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 576.400 de lei. 

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 99 de permise de conducere, dintre care 30 pentru depășiri neregulamentare, 13 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 25 pentru viteză și 31 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 227 de certificate de înmatriculare și 45 de seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În cadrul acțiunii, 47 de autovehicule au fost imobilizate, majoritatea lor fiind înmatriculate în străinătate și neavând asigurare obligatorie.

Adauga comentariu