VIDEO Polițiștii suceveni au spart mai multe petreceri organizate ilegal în prima duminică a lunii noiembrie 2020. Petrecăreții s-au dus acasă fără să guste desertul

Deși legislația interzice și contextul epidemiologic impune adoptarea unor reguli stricte cu privire la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SarsCov2, din păcate unii agenți economici sau persoane private nu manifestă responsabilitate și organizează evenimente private, ignorând normele sanitare și legale.

Ieri, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, ai DSVSA Suceava, DSP Suceava și ITM Suceava au verificat mai multe restaurante.

La nivelul județului au fost identificate aproape 150 de unități economice care au ca obiect de activitatea organizarea de evenimente private. Toți administratorii acestor unități au fost instruiți cu privire la normele legale care intezic organizarea unor astfel de activități în această perioadă.

Cu toate acestea și în cursul zilei de ieri au fost identificate locații în care petreceau circa 200 de persoane. De asemenea, au fost identificate persoane care nu respectau măsurile impuse de Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Doar în ultimele 24 de ore au fost verificate 151 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost verificate 1.338 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost controlate peste 50 de mijloace de transport.

Polițiștii au aplicat într-o singură zi aproape 200 de amenzi în valoare de peste 40.000 lei.

Ieri, pe la ora 13.30, polițiștii din Gura Humorului au obținut date cu privire la faptul că la un restaurant de pe raza comunei Berchișești este organizată o nuntă.

În interiorul restaurantului au fost identificate 100 de persoane care serveau masa, din verificările efectuate constatându-se faptul că era în desfășurare o nuntă, organizată de doi miri din satul Capu Codrului, com. Păltinoasa.

S-a procedat la legitimarea tuturor persoanelor aflate în interiorul restaurantului. Participanții au fost sancționați cu avertismente, iar organizatorii evenimentului, respectiv mirele a primit o amendă de 2.000 lei. Administratorul localului, un bărbat în vârstă de 55 de ani, a fost amendat cu 15.000 de lei.

Persoanele implicate în eveniment au fost evacuate din interiorul restaurantului, activitatea fiind anulată.

Menționăm faptul că la data de 24 octombrie 2020 administratorul restaurantului a fost instruit cu privire la prevederile emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, prin aceea că se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, etc.) în spațiile închise precum și în cele deschise. Totodată, cu ocazia controlului efectuat la aceeași dată privind respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, administratorul fusese sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.600 lei.

Având în vedere aspectele constatate a fost sesizată și Direcția de Sănătate Publică Suceava pentru luarea măsurilor ce se impun conform competenței.

Adauga comentariu