VIDEO Pompierii rădăuțeni au fost ajutați de colegii lor de la ISU Sălaj pentru a limita efectele inundațiilor din Putna

În urma ultimelor ploi torențiale din comuna Putna, debitul râului Moldova a crescut iar acesta a ieșit din matcă inundând localitatea.

Râul și-a mutat cursul pe străzile din localitate, iar inundațiile au lovit mai multe gospodării din zonă.

Pentru a evacua apa din curți, case, beciuri și grădini, pompierii suceveni au intervenit cu motopompe la toate solicitările cetățenilor.

„Se intervine pe opt locații pentru evacuarea apei din zonele mai nefavorabile, din curți, din grădini, de acolo de unde nu se poate evacua natural. Situația este sub control, apele sunt în scădere, se intervine în continuare pentru evacuare, lucrăm acolo unde mai sunt solicitări și acolo unde nu se poate face evacuarea natural. Probleme deosebite nu mai sunt, au fost într-adevăr afectate atât curți, cât și locuințe din zonă”, a spus Mihai Parască, pompier ISU Suceava.

 

Pentru evacuarea apei din gospodăriile localnicilor din Putna au intervenit mai mulți pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri de la Rădăuți și echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sălaj.

Adauga comentariu