VIDEO Pompierii suceveni au intervenit cu șapte autospeciale de stingere la un incendiu ce a mistuit o gospodărie din Vicovu de Sus

În această dimineață, la ora 03.54, a fost anunțat un incendiu la o gospodărie din orașul Vicovu de Sus. 

La fața locului au intervenit pompierii militari de la subunitățile din Vicovu de Sus și din Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, Bilca, Gălănești și Straja, cu șapte autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa și anexele gospodărești, construcții majoritare din lemn, dispuse în formă de "L", cu pericol de propagare la vecinătăți.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 43 de ani, care a suferit un atac de panică. Femeia a fost stabilizată și nu a fost necesar transportul la spital.

Au ars: locuința, bucătăria de vară, șura, adăpostul de animale și o magazie, cu bunurile aferente, pe o suprafață totală de aproximativ 200 metri pătrați.

Au fost salvate o altă bucătărie de vară, din aceeași gospodărie, dar și construcțiile proprietății învecinate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric cu izolația deteriorată.

La ora 07.00, se lucra pentru lichidarea ultimelor focare și îndepărtarea elementelor de construcție afectate de foc.

Adauga comentariu