VIDEO Prefectul Sucevei l-a concediat pe „turmentatul” Cotin după ce a aflat că a încercat să fenteze sistemul înainte de pensionare angajându-se și la Primăria Șcheia

Prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, l-a concediat pe șeful Corpului de control, Gheorghe Cotin, care, din data de 18 februarie 2021, a fost angajat în funcția de administrator public la Primăria Șcheia.

În Monitorul de Suceava se arată că Alexandru Moldovan l-a rechemat pe Cotin din concediul de odihnă, în care se afla din data de 18 februarie, și i-a solicitat „să-și încheie lucrările și să predea logistica”. De asemenea, a semnat ordinul de constatare a încetării raporturilor de muncă dintre Gheorghe Cotin și Instituția Prefectului începând cu data la care a fost emisă dispoziția primarului din Șcheia, Vasile Andriciuc, de angajare a lui Cotin ca administrator public la Șcheia, respectiv 18 februarie 2021.

„Voi informa despre această situație atât Ministerul Afacerilor Interne, cât și Agenția Națională de Integritate pentru verificări”, a mai spus prefectul Alexandru Moldovan.

Gheorghe Cotin era singurul angajat al Corpului de control al Prefecturii Suceava. Funcția pe care a avut-o Cotin în cadrul Prefecturii Suceava va rămâne liberă până când va fi numit viitorul prefect.

Actualul prefect al Sucevei a aflat faptul că Gheorghe Cotin s-a angajat în secret în cadrul Primăriei Șcheia din presă.

Aroganțele lui Cotin din lunile februarie 

Gheorghe Cotin, care va împlini 65 de ani în luna aprilie, este singurul angajat al Corpului de control al Prefecturii Suceava de 17 ani.

Se pare că „veteranul” și-a făcut un obicei din a se face remarcat în lunile februarie. În urmă cu un an de zile, tot în luna februarie, Cotin conducea în zig-zag un autoturism al Prefecturii după ce a consumat băuturi alcoolice din belșug. Atunci, un echipaj de poliție l-a oprit în trafic, dar individul a refuzat să sufle în aparatul etilotest. Acestuia i s-au recoltat două probe de sânge. Prima probă a indicat alcoolemia de 1,64, iar cea de-a două alcoolemia de 1,54 la mie. În aceste condiții, Cotin, care susținea că era amețit din cauza unei boli, s-a ales cu dosar penal pentru că se îmbătase și se urcase la volan cu nesimțire în timpul programului de muncă.

În luna februarie a anului 2021, Cotin și-a luat concediu de la Prefectură și s-a angajat ca administrator public la Primăria Șcheia. Angajarea s-a făcut prin dispoziție de primar, deoarece legea permite acest lucru. Cu alte cuvinte, Cotin s-a angajat fără a da vreun concurs.

Așa a reușit Cotin să fenteze sistemul și să fie angajat și la Prefectura Suceava și la Primăria Șcheia. Bucuria acestuia nu a durat mult, iar Alexandru Moldovan a aflat despre aroganța șefului de la Corpul de control al Prefecturii și l-a dat afară.

Dacă manevra viitorului pensionar Cotin nu ar fi ajuns în presă și totodată la urechile prefectului, individul s-ar fi bucurat o vreme de două salarii, dintre care unul de 9.386 de lei - salariul lunar brut pentru funcția de administrator public în cadrul Primăriei Suceava.

 

 

 

Adauga comentariu