VIDEO Prefectura Suceava a trimis controale în zonele aglomerate din județ pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă. Piscinele, terasele, centrele comerciale sunt vizate în special

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, acționează în zonele aglomerate din județul Suceava și verifică modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă. 

 
Sunt vizate, în special, localurile publice care au deschise terase, parcurile, zonele centrelor comerciale, piețe, târguri dar și gările, autogările și mijloacele de transport în comun. 

Ieri, 10 iulie 2020, între orele 15.00-19.00 s-au făcut verificari la ștranduri și piscine, terase și centre comerciale de pe raza municipiului Suceava. 
 
Acțiunile se încadrează în măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacetilor Interne, prevenirea infectării cu Covid 19 fiind o prioritate națională ce presupune un mod de acțiune integrat al tuturor instituțiilor și entităților cu atribuții în domeniu dar și un grad crescut de responsabilitate socială.
 
Doar în periaoda 01-09.07.2020 au fost verificate peste 500 de societăți comerciale, la nouă dintre acestea fiind identificate nereguli privind respectarea măsurilor de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus, operatorii economici fiind sancționați  contravențional. 

De asemenea, au fost aplicate 20 de amenzi, în valoare totală de 8.100 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
 
Acțiunile vor continua zilnic, urmând a se desfășura cu efective suplimentare si in sistem integrat cu participarea partenerilor institutionali. Activitățile au în primul rând un rol de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranță.

Privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19, se recomandă:

  • purtarea corectă a măştii de protecţie în spaţii închise, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă şi săpun şi/sau dezinfectarea cu soluíi pe bază de alcool;
  • spălarea frecventă a mânilor cu apă şi săpun şi folosirea de soluţii dezinfectante pe bază de alcool;
  • păstrarea distanţei de cel putin 1,5 metri între persoane;
  • curăţarea periodică a suprafeţelor de contact (mânere, mese etc) cu soluţíe dezinfectantă;
  • în cazul apariţiei simptomatologiei specifice COVID-19, se va apela numărul unic de urgenţă 112;
  • consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Adauga comentariu