VIDEO Prim-ministrul Florin Cîțu în vizită la centrul de vaccinare drive trough din parcarea Shopping City Suceava: „Te vaccinezi în mașină. Ce poate să fie mai confortabil de atât?”

Astăzi, în jurul orei 10.00, prim-ministrul Florin Cîțu a venit la Suceava pentru a-i convinge pe suceveni să se vaccineze anti-COVID. Acesta a vizitat centrul de vaccinare drive trough din parcarea Shopping City Suceava.

„Astăzi (n.r.- 14 mai 2021), după ce mă întorc de la Suceava, o să avem o ședință de Guvern în care trebuie să adopt câteva măsuri care să intre în vigoare de mâine. (...) Văd că s-a accelerat campania de vaccinare și aici, la Suceava. Municipiul este la 30 la sută, iar județul este la peste 16 la sută. Este important să avem centre de vaccinare drive trough care fac ca lucrurile să se miște foarte ușor și confortabil pentru fiecare. Te vaccinezi în mașină. Ce poate să fie mai confortabil de atât? (...) Este singura soluție pentru a trece la următoarea etapă, etapa post-pandemie în care să ne concentrăm din nou pe economie. Trebuie să revenim la perioada post-pandemie. Am pregătit măsurile economice. Avem în negociere PNRR, sunt fonduri europene, dar trebuie să trecem de această perioadă și numai printr-o campanie de vaccinare de succes putem ajunge la această perioadă”, a spus Florin Cîțu.

Observând faptul că astăzi a început și un maraton de vaccinare în Suceava, prim-ministurl a spus că astfel de maratoane vor fi organizate în toate municipiile reședință de județ din România în această vară. 

De asemenea, cu ocazia vizitei centrului de vaccinare drive trough menționat, Florin Cîțu s-a întâlnit și cu directorii spitalelor din județ, cărora le-a spus să nu se grăbească să treacă paturile din secția ATI Covid la secțiile non-Covid.

„Trebuie să găsim un sistem prin care vom transfera în perioada următoare, dacă situația se menține la fel ca până acum, paturile de la ATI Covid la non Covid, dar să pună la punct un sistem prin care vom putea într-o perioadă relativ scurtă de maximum 10 zile să aducem aceste paturi înapoi în zona Covid”, a mai spus Florin Cîțu.

Programul lui Florin Cîțu privind vizita de la Suceava:

Ora 10:15 - Centrul de vaccinare Drive - Through de la Shopping City Suceava; întâlnire cu directorii de spitale din județ
Ora 11:30 - Vizită Centrul de vaccinare din Spitalul Gura Humorului
Ora 11:50 - Prezentare investiții derulate în județul Suceava, sala de ședințe Primăria Gura Humorului
Ora 13:00 - Discuții reprezentanți HoReCa/Turism, terasa Ariniș Gura Humorului
Ora 14:00 - Conferință de presă

Adauga comentariu