VIDEO Prima parcare supraterană din Suceava a fost mutată de primarul Lungu încă de dinaintea începerii lucrărilor:„Cu toate efoturile pe care le-am făcut, nu se încadrează acest proiect”

În această dimineață primarul municipiului Sucevei, Ion Lungu, a anunțat faptul că prima parcare supraterană cu care s-a lăudat anul trecut edilul nu va mai fi construită în locul unei peluze a Stadionului Areni.

Conform politicianului, parcarea supraterană va fi construită în locul garajelor din spatele Primăriei Suceava.

MINUTUL 05.32

„Primăria municipiului Suceava a identificat un număr de 10 locații unde să facem parcări. Am început un proiect de parcări supraterane lângă Primăria municipiului Suceava. Din păcate, cu toate efoturile pe care le-am făcut, nu se încadrează acest proiect, nici din punct de vedere urbanistic și din punct de vedere funcțional pentru că este o zonă destul de aglomerată și discutăm aici de efectuarea activităților de la ISU. La fel pe noua strategie ,în care nu mai facem, vom face un stadion nou. Această parcare se întindea până pe stadionul vechi, avea rolul de a sprijini o tribună acolo. Deci acest proiect l-am abandonat, ca să spunem așa, și ne-am mutat în spatele Primăriei, pe strada Ștefan Tomșa. (...) Acolo sunt un număr de 36 plus 15, vreo 51 de garaje, 36 pe partea dreaptă cum se merge spre Samuil Isopescu și 15 pe partea stângă. Am găsit o soluție acolo să facem această parcare supraterană. Este o parcare supraterană cu aproximativ 200 de locuri. Ea vine pe două nivele în mare parte, iar în partea de jos vine un demisol, mai vin amenajate în vreo 70 de locuri de parcare. Tocmai de aceea, noi vrem să dăm câte un loc de parcare celor care au garaje acolo. Va trebui să dărâmăm acele garaje, el este domeniu public, Primăria este intabulată pe teren. (...) Îi vom <despăgubi> cu câte un loc de parcare în parcarea supraterană pe care vrem s-o facem”, a spus Ion Lungu.

Adauga comentariu