VIDEO Primăria Moldovița a fost amendată cu 15.000 de lei pentru că nu s-a descotorosit de celebra groapă de gunoi ilegală: „Ce e așa de grav, doar așa e peste tot”

Problemele privind gunoaiele de pe malul râului Moldovița, din comuna cu același nume, din județul Suceava, par a fi departe de a fi rezolvate.

Ieri, Garda de Mediu a efectuat verificări la celebra groapă de gunoi amenajată ilegal pe malul râului Moldovița.

Administrația locală avea termen până pe data de 31 ianuarie 2020 să curețe zona de gunoaie, dar termenul limită a trecut iar specialiștii Gărzii de Mediu au găsit din nou gunoaie la fața locului. Pe lângă gunoaiele găsite la această groapă de gunoi ilegală din apropierea mocăniței, cei de la Garda de Mediu au găsit pe raza comunei mai multe locuri în care se depozitează ilegal deșeuri.

Pentru că mai marii Primăriei Moldovița s-au bătut cu pumnii în piept că vor face curat și se vor ocupa ca totul să fie frumos, lucru de care nu s-au ocupat, Garda de Mediu le-a dat un nou termen în care trebuie să se descotorosească de gunoaie. Pentru a-l motiva pe Traian Iliesi să ia măsuri, Garda de Mediu dat Primăriei o amendă de 15.000 de lei.

„Lasă-mă în pace. Groapa e făcută, în două zile s-a făcut curat și atâta ați murdărit localitatea pentru trei gunoaie. Au venit și mi-au pus amendă Garda de Mediu. În loc să fac ceva pentru oameni, pentru trei gunoaie acolo, cât o securiștii ăștia au stat și au tot sunat. Ce e așa de grav? Ce e așa de grav, doar așa e peste tot. Oriunde mă duc tot mă uit în stânga în dreapta, mai sunt câteva sticle de plastic, câteva ... ce atâta”, a spus Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița

 „Au fost luate măsurile care au fost prevăzute în controlul anterior, au făcut verificare la fața locului au mai găsit pe lângă neconcordante care mai erau pe acolo în locul unde au fost găsite deșeurile, au mai găsit și alte locații și au aplicat o sancțiune”, a spus George Hojbotă, comisar Garda de Mediu Suceava.

Primarul comunei Moldovița s-a arătat și astăzi profund nemulțumit de cotidianul Ziar de Suceava pentru că scrie „matrapaslâcuri” și murdărește comuna pe Facebook pentru câteva gunoaie.

La întrebarea „Amenda ați fi primit-o pe nedrept?”, edilul a răspuns cu „Ce?”, pe urmă întrebarea a fost repetată iar acesta a schimbat subiectul și a pălăvrăgit ce a vrut el. De exemplu a început să spună „Dacă ați monitoriza așa și niște proiecte cei care sunt oameni, dacă ați monitoriza cum monitorizați niște lucruri așa slabe, să monitorizați când se face o școală, când se face un dispensar pentru oameni, când se face un drum. (...) Eh, niște prostii. Voi nu aveți de lucru? Vă puneți mintea cu niște turnători.

Ca un adevărat edil care are mereu cuvintele la el și care a învățat ce înseamnă respectul, dar probabil a uitat de el pe parcurs, Traian Iliesi a încheiat conversația în stilul său caracteristic. Mai exact, în timpul discuției s-a trezit să spună „Hai pa” și a închis apelul telefonic.


Amintim faptul că această groapă de gunoi a strânit revoltă între localnici și conducerea Primăriei. În urma sesizărilor localnicilor, Garda de Mediu a cerut Primăriei să curețe zona.

Drept soluție, administrația locală a găsit o variantă mai ciudată pentru a scăpa de gunoaie, adică au aruncat pământ peste ele.

Când reporterii Ziar de Suceava au aflat despre faptul că gunoaiele sunt îngropate, aceștia au luat legătura cu reprezentanții Gărzii de Mediu care s-au arătat oarecum sătui să li se atragă atenția cu privire la acea groapă de gunoi, ei având vreo 11 12 angajați și le-ar fi imposibil să meargă în fiecare zi la Moldovița pentru a vedea ce se petrece acolo. Ce altă treabă ar putea avea acei 11 12 angajați nu știm, pentru că Garda de Mediu nu comunică redactorilor de la Ziar de Suceava prea multe realizări.

Astăzi, se pare că Garda de Mediu a mai descoperit pe raza comunei Moldovița câteva locuri în care gunoaiele sunt aruncate în bătaie de joc. Așadar, întrebările și înștiițările reporterilor Ziar de Suceava către Garda de Mediu au fost oarecum productive, chiar dacă în urma lor angajații acestei instituții de stat au fost trimiși să efectueze verificări pe teren.

sursa foto: Suceavanews.ro

Adauga comentariu