VIDEO Primarul Ion Lungu nu mai ține cont de părerea sucevenilor și nu mai vrea concurs de soluții pentru Parcul Șipote: „La vremea respectivă am fost receptiv nu numai decât că era campanie electorală”

În toamna anului 2020, în timpul campaniei electorale, Primăria Suceava a intrat în posesia Parcului Șipote. Primarul Ion Lungu a prezentat un soi de proiect, care i-a nemulțumit total pe suceveni, cetățenii solicitând un concurs de soluții pentru ca parcul să fie amenajat modern și nu fără niciun pic de viziune. Dacă în campania electorală, edilul Ion Lungu a fost de acord cu concursul de soluții, acum acesta s-a răzgândit și vrea un studiu de fezabilitate.

„Am primit și ieri o scrisoare anonimă mai mult pentru că nu e semnată de nimeni și culmea că sunt aici toți membrii cumva că toți membrii comisiei se adresează, membrii comisiei înseamnând și reprezentanții Primăriei, directorii din Primărie. Nu are nicio semnătură acest tabel. În fine, nu mai comentăm. Îl luăm în seamă și asta este. Revenind, să facem proiect de concurs, studiu de arhitectură la Parcul Șipote. Tocmai de aceea, ca să clarificăm lucrurile, am făcut un proiect de completare pentru că a apărut săptămâna asta pe ordinea suplimentară acest proiect de hotărâre în care specificăm foarte clar că se aprobă constituirea comisie tehnice pentru elaborarea temelor de proiectare pentru proiectul Zona de Agrement Parc Șipote pentru faza studiul de fezabilitate. Dacă o luăm cu studii de soluții, concurs soluții arhitectură, care durează un an de zile până faci regulament și așa mai departe, ne întârziem și chiar riscăm să pierdem finanțarea europeană pentru acest proiect. Mă întorc din nou. S-a spus la vremea respectivă și am fost receptiv nu numai decât că era campanie electorală, așa este un proiect important acest Parc Șipote, că Primăria nu a făcut o proiect bun. Bine, și atunci toți oamenii, mă rog, din domeniu, pricepuți să vină să contribuie cu idei profesioniste la acest proiect. De aceea am făcut această comisie formată dintre trei arhitecți, specialiști de la Romsilva, de la peisagistică, de la USV, de la monumente istorice, din societatea civilă, și trei directori din Primărie. Este așa o tendință că Primăria să nu mai aibă niciun cuvânt de spus acolo. Dacă mergem și facem așa acest concurs de soluții de arhitectură, vine un arhitect care câștigă soluția și mă rog el are dreptul de autor și nu mai intervine nimeni în proiectul lui. Și eu, ca toți cetățenii din municipiul Suceava, îmi doresc să facem un lucru bun acolo la Parcul Șipote”, a declarat primarul Ion Lungu.

Deși Parcul Șipote se află în proprietatea Primăriei Suceava de mai bine de nouă luni, nu s-a realizat nici măcar igienizarea parcului, fără să mai vorbim de amenajarea unor amărâte de alei.

Este interesant de descoperit de ce se grăbește Ion Lungu să modernizeze Parcul Șipote, renunțând la concursul de soluții, deși de 20 de ani modernizarea municipiului Suceava  nepărând a fi unul dintre țelurile edilului sucevean.

Adauga comentariu