VIDEO Primele declarații ale lui Gelu Oltean, fostul șef al serviciului Doi și un Sfert: „Sunt nevinovat. Citiți despre ayahuasca, nu este o plantă ilegală“

Magistrații Curții de Apel Brașov au decis menținerea măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile pe numnele lui Gelu Oltean, dar și a celorlalți doi suspecți din dosarul petrecerilor cu ayahuasca.

Fostul șef al serviciului doi și un sfert a declarat azi la ieșirea din sala de judecată că este nevinovat. El a fost adus la Curtea de Apel Brașov, alături de iubita sa și un cetățean exglez, toți trei fiind acuzați că au organizat petreceri cu ayahuasca, consierat un drog periculos.

„ Cu multă iubire invit toată lumea să citească despre ayahuasca, înainte să vorbească despre ayahuasca, să citească. Nu este o plantă ilegală. Eu sunt nevinovat. Nu am făcut niciun ban“, a declarat Gelu Oltean.

Arestările au venit după ce, în 14 decembrie, procurorii au organizat percheziții în localitatea Răcari din Dâmbovița unde au găsit 42 de persoane și trei kilograme ayahuasca, ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin aceleaşi substanţe.

Mai mult, evenimentele „halucinogene“ erau promovate pe internet fiind folosită ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei.

„Pentru participarea la evenimentul din România, participanții trebuiau să achite suma de 550 de euro de persoană dacă aceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fie cazat singur, iar sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de către organizator. Înscrierea participanților se efectua prin completarea mai multor date personale pe respectivul website și ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior“, explică procurorii DIICOT.

 

Adauga comentariu