VIDEO Răspunsul CFR București privind paragina în care se află Gara Ițcani

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” S.A. București, a răspuns solicitării cotidianului Ziar de Suceava privind punerea la dispoziție a informațiilor cu privire la reparațiile de la Gara Ițcani.

Conform comunicării, până în momentul de față, la clădirea stației CF Suceava Nord (Ițcani), considerată monument istoric, s-au exectuat mai multe lucrări de reparații, atât parțial cât și integral. Reparațiile ar fi fost finanțate din surse proprii ale CNCF CFR SA, acestea fiind următoarele:

  • consolidarea fundației și pereților structurali (parțial);
  • consolidarea subsolului clădirii de călători (parțial);

  • recompartimentarea cu pereți despărțitori, tencuieli interioare, strat suport șapă (parțial);

  • înlocuirea instalație electrice (parțial);

  • înlocuirea rețelei de alimentare cu apă hidranți exterior (parțial);

  • înlocuirea ferestrelor la exterior (parțial);

  • reparații șarpantă lemn și înlocuirea învelitoarei, jgheaburilor și burlanelor (integral);

  • reparații strat suport și vopsitorii lavabile la fațada clădirii (parțial).

​Reprezentanții CFR ne-au transmis că „lucrările executate au urmărit, în special, eliminarea infiltrațiilor apelor pluviale și din pânza freatică”.

Serviciul de comunicare cu Mass - Media, din cadrul CFR, susține faptul că, pentru continuarea și finalizarea lucrărilor la Gara Ițcani, CNCF „CFR” SA derulează un proiect cu finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare ( POIM 2014-2020 ), respectiv „Modernizare/reabilitare a 47 de stații de cale ferată din România”.

Sucursala Regională de Căi Ferate Iași ar fi lansat o licitație pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar modernizării a șase gări, printre care ar fi inclusă și Gara Ițcani.

„Continuarea și finalizarea lucrărilor la clădirea gării Suceava Nord (Ițcani) în cadrul acestui proiect de investiții are avantajul de a asigura, pe lângă finanțarea din fonduri externe nerambursabile, modernizarea stației în ansamblu, incluzând, în afara clădirii de călători și alte obiective de interes din stație, și anume: peroanele, copertinele, căile de acces, zonele de parcare, dispozitivul de linii, instalațiile CF și alte clădiri feroviare, astfel încât această stație CF să respecte toate standardele interne și internaționale”, a spus Serviciul Comunicare Mass - Media CFR cotidianului Ziar de Suceava.


Gara Ițcani, care a fost numită ca fiind cea mai frumoasă gară din estul României, este lăsată la mila sorții nemaifiind funcțională.

Această gară din municipiul Suceava a fost construită de austrieci în anul 1871, iar după aproape 150 de ani de la construcția sa, aceasta arată ca și cum niciodată nu a fost îngrijită.

În anul 2016, gara din cartierul Ițcani a intrat într-un proces de reabilitare, dar după doi ani, lucrările au fost stopate și totul a fost lăsat de izbeliște, ba chiar și noile geamuri au rămas rezemate pe cărămizi.

Mai multe informații privind lucrările oprite de la Gara Ițcani puțeti afla dând click aici.


În săptămâna 15 - 21 iulie 2019, reporterii cotidianului Ziar de Suceava au încercat să afle părerea șefului de stație de la CFR Suceava și a directorului regional CFR Iași.

Șeful de stație de la CFR Suceava a refuzat să vorbească în fața camerei video, probabil de frica directorului regional CFR Iași, Radu Pipa. Șeful de stație a spus că nu poate da declarație și că mai bine am încerca sa luăm legătura cu conducerea regională de la Iași, eventual cu directorul care ar fi singurul în măsură să ne ofere detalii despre starea Gării Ițcani. 

În perioada menționată, directorul regional CFR Iași, Radu Pipa, nu a putut fi contactat deoarece ar fi fost prins din ședințe în ședințe, neavând timp pentru a răspunde la întrebările privind Gara Ițcani.

Adauga comentariu