VIDEO Războiul dintre afaceristul bosâncean Dragoș Bujorean și primarul Neculai Miron i-a prins la mijloc pe rromii din localitate:„E un nemernic, un parvenit într-un partid, un nesimțit de om”

Privind scandalul ce a avut loc ieri pe o tarla din comuna Bosanci, reporterii cotidianului Ziar de Suceava au luat legătura cu primarul din localitate, Neculai Miron, dar și cu afaceristul care a amenințat în stânga și-n dreapta, Dragoș Bujorean, pentru a afla punctul de vedere al fiecăruia.

Astăzi, Dragoș Bujorean a anunțat că va candida la funcția de primar al comunei Bosanci.

Scandalul văzut din unghiul primarului

Edilul va depune plângere penală împotriva afaceristului care l-a numit „fraier” și l-a amenințat cu bătaia

„Astăzi o să îi depunem plângere penală eu și unul, doi cetățeni de etnie rromă, care au fost amenințați. O să îi depun plângere penală atât ca persoană fizică, cât și ca autoritate publică pentru tulburerea liniștii publice și alte lucruri”, ne-a spus primarul din Bosanci, Neculai Miron.

Privind anunțul de anul trecut al primarului, în care acesta relata că se simte urmărit de interlopi din cauza lui Dragoș Bujorean, edilul ne-a mărturisit că în acea vreme afaceristul ar fi spus că Neculai Miron este paranoia.

„Atunci a plătit presa ca să scrie că primarul este paranoia, dar spusele mele se adeveresc pe zi ce trece. Cel puțin acum, se vede foarte clar. Atunci spuneam că este interlop, acum se vede după cum vorbește și dovedește faptul”, ne-a mai spus Neculai Miron.

Localnicii din zonă le-au spus  reporterilor de la Ziar de Suceava că Dragoș Bujorean nu ar fi avut ce să caute pe proprietatea de pe care a făcut scandal, deoarece nu ar fi proprietatea sa.

Întrebat dacă ar avea idee de-o eventuală rudenie între Dragoș Bujorean și proprietarul terenului de pe care și-a manifestat nemulțumirile, edilul localității Bosanci ne-a spus că între cei doi ar putea exista o rudenie dar nu este sigur.

 „El (n.r. – Dragoș Bujorean) a auzit că e ceva împotriva mea, s-a aliat cu respectivul domn (n.r.- pe proprietatea căruia se afla) și a început... .

Sâmbăta trecută, primarul ar fi avut o tangență neplăcută cu așa-zistul „aliat” de-al  lui Bujorean, în urma căreia „aliatul” trântit ușa buldoexcavatorului în care se afla Neculai Miron.

„Eram pe o proprietate și lucram cu un buldo, sâmbăta trecută, și cetățeanul ,cu care s-a aliat dumnealui , mi-a trântit ușa în nas. Eu eram în buldo, el era jos și vorbeam cu ușa întredeschisă și mi-a trântit ușa în nas, mă gândeam că sare geamul”, a mai adăugat Neculai Miron.

Scandalul văzut din unghiul afaceristului

Povestea afaceristului este una destul de ciudată, deoarece ajunge imediat dintr-o extremă la alta. Pe de-o parte acesta spune că se înțelege cu cetățenii de etnie rromă și că aceștia lucrează pentru el și pentru sora lui, dar pe de altă parte le-a spus că îi „omoară”.

În filmări cetățenii de etnie rromă par mai puțini agresivi decât afaceristul, ba chiar aceștia par destul de speriați de amenințările lui Dragoș Bujorean. Trebuie menționat faptul că între cetățenii rromi nu au intrat pe proprietatea pe care se afla afaceristul, chiar dacă nu îi oprea nimic. Cetățenii de etnie rromă, pe care afaceristul îi numea „țigani”, i-au spus acestuia să nu li se mai adreseze astfel, ci să le spună „rromi”.

 „Chem eu românii să... să vă fugărească pe voi” VS „Chem vreo 20 de români și vă omor pe toți”

„Escrocule, nesimțitule” VS „Fraiere”

Dragoș Bujorean ar fi venit la fața locului, respectiv pe proprietatea surorii sale, pentru că ar fi fost sunat de aceasta și de cuscrul său, cărora li s-ar fi solicitat să dea un interviu pentru Antena 3. În filmări se poate observa că afaceristul bosâncean poartă masca de protecție sub barbă. 

„Sunându-mă sora mea și cuscrul meu, să îmi zică <Hai până la țigani acolo la vale că vine o televiziune, Antena 3 sau nu știu cine să ia un interviu despre presiunea pe care o face domnul primar și șantajul pe care îl face privindu-i pe români, amenințând că bagă țiganii între români și ei vor da pământurile cu o sumă modestă și el le va vinde la 10 prețuri>. Ducându-mă acolo, adunându-ne vreo 7 8 oameni, așa ceva, păstrând distanța și cu măști la gură, am văzut că în colțul de la 100 de metri se adună țiganii, care sunt vecini cu sora mea. S-au adunat în jur de vreo 150. Au stat pașnici, n-au zic nimica, au venit de la Antena 3, au luat interviu la noi, s-au dus și printre dânșii pe acolo, s-au dus la colțul pământului. Țiganii săteau acolo pașnici până a ajuns primarul. Motivați de primar și îndemnați de primar <Ieșiți în stradă că eu îndată vin!>, când a ajuns primarul, primarul s-a dus între dânșii, a vorbit cu dânșii și primarul a venit să ne filmeze pe noi 7 8 10, nu știu câți eram acolo care păstram distanța. A venit să ne filmeze că ne-am adunat noi. Și eu atunci i-am zis că <Escrocule, nesimțitule, stai că te filmez eu pe tine să îți arăt eu și la populație cum ai adunat 100 de țigani și când ai venit tu au sărit la scandal. Stai că te filmez eu nu să ne filmezi tu pe noi românii, 7 oameni care păstrăm distanța, să te filmez eu cum ai adunat 150 de țigani!>. Și atunci când a văzut că filmez eu batjocurindu-l, nu i-a stat bine batjocurit că el trebuie nu batjocurit, altceva... a dat să fugă spre mașina lui spunându-le la țigani <Săriți la bătaie la Dragoș, la Bujorean, că ăsta e recalcitrant și îl aveți la mână>. Și eu i-am spus <Stai că te filmez eu cum ai adus tu țiganii să sară la noi> și atunci țiganii s-au iritat că de ce le spun țigani. <Bun, nu vă spun țigani că sunteți rromi, dar cum să vă spun?>. Și unul zice <Bă că te omor că te așa...>, zic <Bă, nu mă amenința pe mine că chem eu românii, te-am chemat eu aici? Chem eu românii să... să vă fugărească pe voi.>”, ne-a spus afaceristul bosâncean Dragoș Bujorean.

„Moartea” înseamnă „bătaie”

Reporterii i-au remarcat faptul că într-o filmare el, Dragoș Bujorean, este cel care îi amenință pe cetățenii de etnie rromă cu moartea și pe primar cu bătaia.

„Moartea se cheamă bătaie. La dânșii așa se spune, că dacă vă uitați la televizor, în toate comunele zic că <A venit poliția să ne omoare>. Ei așa spun la bătaie. Da, și eu i-am amenințat, că dacă vedeți acolo, se vede cum ridică și ei și strigă la mine și le-am spus <Bă nu mă amenințați, că doar nu mă tem de voi>. (...) Mai am și eu prieteni printre dânșii (n.r. – cetățenii de etnie rromă) băgați, că doar și ei sunt împărțiți, și mi-au spus <Nea Dragoș, ne-a chemat primarul să sărim la bătaie la matale>. Eu le-am spus <Bă ce aveți? Eu nu am nimica cu noi, eu v-am lucrat, eu vă sap, eu am utilaje, eu vă dau de toate, m-an certat vreodată cu voi?>. (...) Într-adevăr, dacă dumneavoastră vedeți un țigan că vă amenință ce faceți? Eu eram pe proprietate, dacă vedeți în filmare, eu vă dau filmarea mea chiar dacă m-am filmat singur. Te irită când vezi un om al comunității spune <Săriți la bătaie la el.>”, ne-a mai spus Dragoș Bujorean.

Afaceristul ar fi „împins” de localnici să candideze pentru Primărie

Cu această ocazie afaceristul bosâncean a spus reporterilor Ziar de Suceava de ce crede că se comportă primarul urât cu el. Conform lui Dragoș Bujorean, la mijloc ar fi o luptă politică. Astfel, afaceristul dă semne că, în scandalul de ieri, ar fi victimă.

„Lui (n.r.- primarul) îi e frică de contracandidatura mea și prin orice situație caută să mă ... zice <Lasă că-i făcem ceva și am scăpăt de ăsta>. Sunt primul contracandidat al lui, deși nu e oficial că candidez, dar mă împinge lumea că nu îl mai poate suporta cu șantajul lui. El doar acolo nu știu dacă vinde neapărat la țigani, dar șantajează lumea că sunt 10 bucăți de pământ, el are 3 și e prea îngustă și îi amenință. El cere acolo pe pământ 3.000 de euro pe ar, la notar se duce și declară că l-a vândut cu 100, restul îi bagă în buzunar, evaziune fiscală și el îi presează pe români să dea pământul, inclusiv pe sora mea, care are casă acolo. (...) Amenință, face șantaj, a tras curent pe bani publici pe bucata lui proprie fără să o cesioneze la Primărie și uite așa ne face viața la un sfert din sat. (...) Abuzuri în serviciu, gaz, curent, pune piatră la cine vrea el, gaz trage la cine vrea el îți zice <Dacă îmi dai bucata asta de pământ îți trag gaz la casă, îți trag curent, dacă nu, nu îți trag>. Parcă ar fi gazul lui. Și atunci lumea cedează presiunii că zice că are pe cineva sus”, a spus Dragoș Bujorean.

Acuzații pe bandă rulantă

Dragoș Bujorean ne-a zis că filmările de la fața locului ar fi postate de cetățenii de etnie rromă. Dar pe grupul de Facebook Bosanci News este și o filmare făcută cu telefonul acestuia. Afaceristul a mai făcut câteva acuzații la adresa primarului din Bosanci.

„De unde are el (n.r.- primarul) filmările de la țigani? Înseamnă că el i-a pus pe țigani să filmeze. (...) Sună vecinii la ora 12 noaptea <Domnul primar, veniți și vedeți ce muzică e aici că se aude o jumătate de sat!>, <N-am ce le face!>. Primarul are facturi false cu Nelu Țiganu, încrengături mari, falsuri de bani, spălare, negru, are multe. El este corupt. Un om trebuie să îi suporte pe țigani. Ceilalți primari îi sunau, ori trimitea poliția <Du-te că e scandal acolo!>, ori îi suna <Lăsați, nu tulburați liniștea publică după 10 seara>, dar ăsta nu, din cauză că anumit el îi pune. Este ultima casă care e acolo la sora mea, are opt copii, trimite copiii în drum și imediat i-a pus primarul <Când vedeți copiii românilor fugăriți-i și atunci eu vă cumpăr pământurile și vi le dau vouă!> Un om fără caracter, fără bun-simț, fără nimic. Mă duc și eu la Poliție să depun plângere că a pus țiganii să sară la mine la bătaie, fiindcă na, vorba aceea, noi românii nu le permitem totuți la țigani să se urce pe cap la noi. Au colțul lor, trăiască bine, doar noi ne întâlnim la magazine. Țiganii, toți aia coasă la o soră de a mea. Nu-i problemă, trăim, ne salutăm, nu-i problemă. (...) E un nemernic și jumate, asta e arma lui, e un nemernic, un parvenit într-un partid, un nesimțit de om și provoacă lumea. Știe că eu sunt mai iute. Nu se poate, cum, pe strada mea să mă amenințe un țigan știind că e pus de primar și atunci eu ripostez. Eu nu am dat în dânșii. Alaltăieri, dacă nu mă băgam luni dimineață, pus de primar îi dădea la ultimul om de la casă de acolo, îi dădea cu hârlețul în cap. Noroc că am fost eu în împrejur și m-am băgat, că mă duceam pe acolo să văd o lucrare și noroc că am trecut pe stradă și era înghesuit și unui care ia spus <Bă șaure!> sau nu știu ce, <Nu comenta la mine!>, îi dădea cu hârlețul în cap, noroc că m-am băgat eu”, a spus Bujorean.

Discuția dintre Dragoș Bujorean și mai mulți cetățeni de etnie rromă

În filmarea de mai jos se poate observa cum vorbesc cetățenii de etnie rromă pe care afaceristul i-a amenințat că îi „omoară” și pe care i-a numit „țigani”. De asemenea, în filmare se poate auzi cum afaceristul spune că și-a cerut scuze pentru că l-a numit pe un rrom ca fiind „jegos”, motivând că „mai jignește omul”.

Rromi i-au spus afaceristului, pe un ton mai liniștit decât al ultimului menționat, că ei nu sunt ca cei din Baia Mare să vină cu săbii și cuțite. Dar și cu această ocazie afaceristul s-a lăudat că dacă rromii ar veni cu săbii și cuțite rezolvă el cu „două trei telefoane”.

Comentarii

Dorin Spoiala

18.05.2020 15:37

,,AŞA DAA PRIMAR,  BRAVO DOMNULE PRIMAR,AŞA PRIMAR NU A MAI AVUT BOSANCIU” Acestea sunt expresiile pe care le găseşti pe site-ul de socializare prin care este condusă şi manipulată comuna Bosanci de cel mai IMPORTANT  afacerist, ca să nu zic bişniţar, şi pe care cetăţenii de bună credinţă l-au ales ca şi primar.Eu vă dau dreptate şi vă zic că aşa primar nu găsiţi nicăieri în judeţ. Ştiu că îi voi deranja foarte tare pe ,,aplaudacii” primarului NECULAI MIRON, însă faptele sale sunt de departe de un roman ştiinţifico-fantastic şi poate dacă vor fi citite şi de o  parte  dintre  procurorii unor instituţii importante care veghează la cheltuirea judicioasă a banului public,  să se autosesizeze, o să avem mari surprize.Oameni buni, care primar a mai îngrădit o suprafaţă de 7,5 hectare de imaş în extravilan cu stâlpi bagaţi în beton, teren pe care a construit o cladire pe temelie de beton fără autorizaţie de construire şi culmea toate acestea facute pe numele unui alt cetaţean  pe numele său de Gavrilovici Ovidiu?!! Este vorba de celebra stâna a Bosăncenilor. Vă spun că pe bani publici, fără aprobarea Consiliului Local, şi-a tras curent, gaz şi apă acolo. În sat aveţi toţi aceste utilitaţi? NU. Încă 4 ani de mandat şi acel teren va fi în proprietatea unui mare dezvoltator imobiliar. Aceste fapte sunt de competenţa DNA, Inspectoratului de Stat in Construcţii şi de celor de la Agenţia Naţională de Integritate.Care primar a reuşit să cumpere mai toate terenurile de la fântâna lui Nistor la deal după care să îşi ducă curent electric şi celelalte utilităţi până aproape pe bani publici?!! Sunt fapte relatate în presa suceveană, nu spunem noi. Şi aceste fapte sunt de competenţa DNA şi Agenţia Naţională de Integritate.Care primar a mai cumpărat prin interpuşi şi pregătit prin premeditare terenuri pentru tranzacţii imobiliare prin construirea pe banii publici a utilităţilor în acele zone?! A se vedea zona Văduţ unde sau dus reţele de alimentare atât de medie tensiune cât şi de joasă tensiune în locuri fără case, fântâna lui Nistor la deal, zona  la Ţigani. Şi această faptă este de competenţa DNA şi Agenţiei Naţională de Integritate.Care primar a mai tras o reţea de energie electrică pe cămp unde nu este drum sau case şi pentru care nu este aprobare de Consiliu Local decăt până în apropiere?! A se vedea zona din capătul zonei de pe Lan. Şi această faptă este de competenţa DNA şi Agenţiei Naţională de Integritate.Care primar a mai adus lumea în faţa primăriei nemulţumiţi de modul în care acesta gestionează proprietăţile sale şi sub pretextul că romii sunt persoane fără probleme penale acestea pot convieţui oriunde în localitate creând astfel grave conflicte între cetâţenii români şi cei de etnie romă din localitate?! Mai mult aceştia din urmă au primit acordul verbal al primarului că se pot apuca de construit case în zona extravilană a comunei fără documente de autorizare dar şi de proprietate. Este declaraţia primarului care circula pe internet. Aceste fapte sunt de competenţa DNA, Inspectoratului de Stat in Construcţii şi de celor de la Agenţia Naţională de Integritate.Care primar a mai făcut investiţii cel puţin dublu la preţ faţă de restul pieţei?! Şi aici ma refer la extinderile de enegie electrică. Acestă faptă este de competenţa DNA.Care primar a mai fost otravit?!!Care primar a mai condus primaria de pe facebook?!Care primar îşi permite să deverseze apele reziduale din localitatea Bosanci direct în râul Suceava fără ca acestea să treacă prin staţia de epurare pentru că dl primar o tine închisă?! Domnilor de la garda de mediu lăsăm un primar inconştient să ne otrvească apele României?!Care primar a mai folosit angajaţii la lucrările sale personale în timpul orelor de program?!Ne referim la depozitul nou de la Ipoteşti. Şi apropo domnilor de la Inspectoratul de Stat în construcţie nu verificaţi dacă  firma Miron are actele de autorizare pentruz acea construcţie, aşa cum este ea în realitate. Acestă faptă este de competenţa DNA.Care primar a mai minţit că nu îşi ia salariul şi că aduce bani de acasă?!Care primar a mai ocupat în mod abuziv imaşul sub pretextul că a construit o casă pentru oamenii necăjiţi dar defapt acea casă să fie, probabil, chiar pe numele lui. E vorba de casa mai jos de sala de sport. Acestă faptă este de competenţa DNA.Care primar a refuzat să pună în aplicare cinci Hotărâri ale Consiliului Local?!Care primar a mai avut trei viceprimari?!! Defapt un viceprimar care nu a primit de la primar atribuţii prin fişa postului şi două persoane cărora primarul le-a transferat atribuţiile viceprimarului sub pretextul că acesta din urmă nu vrea să facă treabă. Nu cumva şi aici este vorba de o risipă a banului public?! La Firma Miron SRL sunt salariaţi fără atribuţii?! Sigur nu are că la firma lui nu-şi permite să arunce banii pe fereastră.Care primar a mai dublat numărul salariaţilor în primărie după care să spună că sunt prea mulţi şi trebuiesc daţi afară?!!!Care primar a mai minţit că tot Consiliul local este împotriva comunei şi nu aprobă proiectele de hotărâre în condiţiile în care dintr-un număr de 237 proiecte de hotărâre au fost aprobate 231 ?!!Care primar a mai primit de la fostul primar un număr de şapte proiecte de dezvoltare şi 32 de miliarde în cont iar acesta să nu fie în stare să le finalizeze în patru ani de mandat?!Care primar a mai boicotat sărbătoarea zilei comunei dar şi a celor de Anul Nou prin semnarea actelor cu o zi sau două înainte de eveniment iar după aceea să spună că viceprimarul este vinovat de faptul că acestea ieşeau foarte prost?!Care primar a mai folosit Loganul primăriei în intersele lui pesonale, la firma, la stână, la impărţit plocoane electorale, inclusiv sâmbăta şi duminica?! Acesta este un abuz şi este o faptă de competenţa DNA.Care primar a mai minţit lumea ca membrii Consiliului Local se opun la construirea Dispensarului medical cand defapt construcţia este în grafic?!De ce nu i s-a întamplat nimic până acum chiar dacă unele fapte sunt de natură penală?! Pentru  că nimeni nu şi-a pus mintea cu el  şi să sesizeze organele abiliate. 

Adauga comentariu