VIDEO Razie în timpul slujbei. Mai mulți preoți și credincioșii suceveni au plecat de la biserică cu amenzi pentru nerespectarea restricțiilor de pandemie

Ieri, prima duminică din luna noiembrie, jandarmii, polițiștii și inspectorii de la DSP Suceava și DSVSA Suceava au făcut razii în mai multe biserici din județul Suceava pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a coronavirusului.

Cu această ocazie, mai mulți credincioși au fost surprinși în timp ce nu respectau distanțarea socială și nu purtau măști de protecție. În timp ce unii au scăpat doar cu câte un avertisment și au primit măști gratis din partea autorităților, alții nu au fost atât de norocoși și au încasat amenzi.

Credincioșii au încercat să își motiveze abaterile de la lege spunând că sunt bolnavi cu inima sau că li se aburesc ochelarii.

„Am probleme cu inima și trebuie să iau și aer. N-am aer. (...) L-a noi nu a fost niciun caz. (...) Zona roșie?”, a spus un credincios din localitatea Adâncata, surprins în timp ce nu respecta regulile impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„Dumneavostră ați venit la urmă la slujbă. Deci ei au respectat, în funcție de situație și de cum au venit. Le-am și spus, i-am rugat să nu intre în panică și să aibă putere pe cât posibil să păstreze, cât de cât, distanța aceasta”, a spus preotul de la biserica Sf. Dumitru din comuna Adâncata.  

Autoritățile au primit informații cu privire la faptul că, săptămânal, sunt nerespectate restricțiile de pandemie la o biserică penticostală din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. În urma raziei, la respectivul lăcaș de cult au fost găsiți 40 de credincioși, dintre care 10 nu purtau mască de protecție. Așadar, cele 10 persoane au primit avertismente și amenzi pentru abaterile lor. Pastorul de la biserica penticostală a primit  amenda în valoare de 2.500 de lei menționată mai sus.

Valoarea totală a celor 10 amenzi este de 3.200 de lei.

Fețele bisericești, indiferent de religie, nu au scăpat de amenzi. Un preot creștin-ortodox a primit o amendă de 500 de lei și un pastor penticostal a primit o amendă de 2.500 de lei, deoarece i-au lăsat pe credincioși să intre în lăcaseșele de cult fără a respecta noile reguli impuse pe timp de pandemie.

În cadrul acestor verificări, autoritățile au distribuit peste 100 de măști de protecție persoanelor aflate în apropierea bisericilor.

„Polițiștii recomandă încă o dată să evitați aglomerările de persoane și să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur. Respectați măsurile impuse.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, însă vom acționa cu femitate astfel încât toți să conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante”, a transmis IPJ Suceava.

Sursa video: a1.ro 

Adauga comentariu