VIDEO Rromii din Mironu au ieșit la vot: „Poate ne dă și nouă serviciu, la rromii cu opt clase”

În satul Mironu, din comuna Valea Moldovei, din județul Suceava, unde mai bine de 80% din populație este de etnie rromă, oamenii își doresc o schimbare în urma acestor alegeri prezidențiale.

Localnicii care doresc să voteze unul dintre cei doi candidați la președinția României, sau bineînțeles să-și anuleze votul, își pot exercita dreptul în grădinița din sat.

„Poate ne dă și nouă serviciu, la rromii cu opt clase. Că noi dacă avem opt clase, nu suntem luați în considerare cu opt clase. Poate avem și noi legi cu opt clase. Care avem opt clase, când am fost bun de armată m-au luat cu opt clase în locul altuia, am lucrat un an de zile la stat. Aici nu am serviciu. Pentru asta...”, a spus un localnic.

„Păi să punem președintele țării, cum să nu. Sperăm în bine. Speranța moare ultima, nu”, a spus o localnică.

„Să votăm nu? Legea să fie așa ca lumea. Să fie în regulă totul”, a spus un alt localnic.

„Să votăm poate se face mai bine aici la noi în țară, că au furat destul oamenii. (...) De furat au furat tot au furat. Uite și pădurea toată. Să fie mai bine pentru lume, pentru viitorul țării, a copiilor, a nepoților noștri”, au spus două localnice.

Pe listele de vot de la secția de votare numărul 515 sunt trecute 1.612 de persoane. Dintre acestea, până la ora 12.00, au votat 135 de persoane, calculat în procente 8,93% din persoanele trecute pe liste.

Cel mai probabil, procentul prezenței la vot în acest sat va crește imediat după ce localnicii vor ieși de la biserică și vor termina treburile gospodărești.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, 40,93% din persoanele trecute pe listele de votare din Mironu și-au exercitat dreptul la vot.

Adauga comentariu