VIDEO Rromii din Șcheia au protestat la Primăria din localitate. Edilul Vasile Andriciuc din nou față în față cu concetățenii nemulțumiți: „Dumneavoastră sunteți masochist? Vă place să vă luați șuturi în fund zilnic?”

În urma reclamațiilor făcute de mai mulți localnici din Șcheia, alaltăieri, 3 martie 2021, reprezentanți ai Primăriei Șcheia, IPJ Suceava, IJJ Suceava, Delgaz Grid au efectuat verificări pe raza localității.

Cu această ocazie au constatat nereguli la modul în care mai mulți cetățeni de etnie rromă s-au branșat la curentul electric. După aceste verificări, mai multe familii au fost deconectate de la rețeaua electrică.

Având în vedere aceste circumstanțe, în această dimineață mai multe persoane de etnie rromă s-au prezentat în fața Primăriei Șcheia pentru a protesta. Principalele nemulțumiri ale acestora sunt debranșarea gospodăriilor de la curentul electric, drumurile stricate din fața locuințelor și lipsa iluminatului stradal. Protestatarii de astăzi au susținut faptul că ei nu furau curent, ci doar s-au branșat la vecinii lor și plăteau curentul folosit la comun.

Cetățenii nemulțumiți au fost invitați în sediul Primăriei pentru a discuta față în față cu primarul Vasile Andriciuc, care i-a calmat pe cei dintâi foarte ușor promițându-le că le va rezolva problemele cât mai curând.

Primarul localității a cerut numele aproape tuturor cetățenilor care au avut solicitări la adresa sa, rugându-i să revină luni la sediul unității administrative pentru a se ocupa în detaliu de fiecare problemă.

În urma acestui protest de astăzi, s-ar putea interpreta că doar doleanțele cetățenilor prezenți la acest protest vor fi rezolvate, nu și problemele șcheienilor care din diferite motive nu și-au permis să-și piardă timpul pentru a protesta în fața Primăriei Șcheia.

Vă amintim faptul că în urmă cu circa două săptămâni, mai mulți localnici ai comunei Șcheia au protestat în fața Primăriei, fiind sătui să cadă pradă hoților. Atunci, autoritățile locale s-au declarat învinse de rromii infractori.

 

Adauga comentariu