VIDEO Sălbaticii rromi care furau lemne dintr-o pădure din Pătrăuți și i-au atacat pe jandarmi și-au aflat sentințele

Judecătoria Suceava i-a condamnat pe rromii care, la data de 11 octombrie 2020, i-au atacat și amenințat pe mai mulți silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți și pe mai mulți jandarmi.

Constantin Abel Cherar a fost condamnat la nouă ani și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „ultraj” (un an), „tâlhărie calificată” (cinci ani), „tăierea fără drept de arbori” (un an), „tulburarea ordinii și liniștii publice” (nouă luni).

Ionuț Bradosan Cherar a fost condamnat la trei ani și 11 luni de închisoare pentru săvărșirea infracțiunilor de „ultraj” (șase luni), „tâlhărie calificată” (trei ani și două luni), „tăiere fără drept de arbori” (nouă luni), „tulburarea liniștii și ordinii publice” (șase luni).

Constantin Cherar a murit, iar urmărirea penală față de acesta a încetat. Acesta era cercetat pentru infracțiunea de „furt de arbori”.

Marinica Cherar a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „furt de arbori”. Altercația dintre autorități și hoții de lemne a fost filmată, iar filmarea a fost publicată în presa locală. În imagini apare o femeie cu un par în mână, iar la un moment dat se pare că aceasta îl lovește pe un jandarm în zona spatelui. MINUTUL 00.14 (pentru video AICI)

David Ion Cherar a fost condamnat la patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „furt de arbori”.

Decizia nu este definitivă, părțile din dosar având drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Doi silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți i-au surprins pe mai mulți rromi din zonă în timp ce furau lemne din fondul forestier. La fața locului a intervenit și un echipaj de jandarmi, deoarece angajații Direcției Silvice Suceava au fost amenințați cu topoarele. Nici așa, rromii nu au fost impresionați, ba dimpotrivă, au devenit agresivi cu jandarmii. Încet-încet o parte dintre agresori au fost încătușați.

Persoane din rândul agresorilor au început să filmeze acțiunea, surprinzând și momentul în care o femeie lovește un jandarm cu o bucată de lemn.

Înaintea producerii acestui eveniment, rromii și-au cerut voie de la silvicultori pentru a merge la cules de bureți prin pădure. Când au dat să plece din pădure, căruța rromilor era încărcată cu trunchiuri de copaci, nu cu bureți.

sursa foto: monitorulsv.ro

 

Adauga comentariu