VIDEO Scurtmetraj politic, marca Ludovic Orban. Premierul României s-a filmat în timp ce se presupune că i-ar da indicații primarului Sucevei: „E important să le tragi una”

Aseară, puțin înainte de ora 23.00, primarul Sucevei, Ion Lungu, a postat pe pagina sa de Facebook o filmare în care poate fi observat premierul Ludovic Orban în timp ce vorbește la telefon. Filmarea este făcută în așa fel încât să se presupună că Orban ar avea o discuție telefonică cu Lungu. 

După ce s-a iscat un scandal în urma închiderii piețelor, Ludovic Orban a încercat să-și spele obrazul cu filmarea de mai jos. Desigur, există și posibilitatea ca filmarea să aibă și un scop electoral, având în vedere că se apropie alegerile parlamentare.

În filmare Ludovic Orban îi transmite lui Ion Lungu să le „tragă una” politicienilor care „plâng pe umărul producătorului” și care nu au făcut nimic pentru producători sau care și-au bătut joc de producătorul român. Se poate observa faptul că Orban habar nu are despre ceea ce se întâmplă pe plan politic în municipiul Suceava. Premierul nu a fost informat, sau a uitat, că singurii politicieni vocali în municipiul Suceava sunt cei din partea PNL. Restul politicienilor care fac parte din partide au încercat să fie vocali în perioada alegerilor locale, iar imediat după alegeri au amuțit.

Dacă Ion Lungu ar vrea să „tragă una” opoziției o poate face doar în zona municipiului Suceava, nu pe o rază mai mare deoarece nu l-ar băga nimeni în seamă. 

„𝐃𝐢𝐬𝐜𝐮𝐭̦𝐢𝐞 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥-𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐦𝐚 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐢𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚, 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐝𝐞 𝐬𝐚̆𝐩𝐭𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐚 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞.

[ℹ️] Am avut astăzi o discutie telefonică cu domnul Prim-ministru Ludovic Orban, pe tema funcționării piețelor din orașul nostru începând de săptămâna viitoare.
I-am prezentat scenariul de funcționare a piețelor acoperite din Burdujeni și Centru, unde vom amplasa 80 respectiv 50 de mese în aer liber, unde să-și poată vinde marfa producătorii autohtoni din zona Sucevei.
[ℹ️] De asemenea la sfârșitul săptămânii vom înființa piețe mobile în toate cartierele din oraș.
Pentru municipaliatate și pentru guvern prioriatea de grad zero este 𝐒𝐀̆𝐍𝐀̆𝐓𝐀̆𝐓𝐄𝐀 𝐏𝐎𝐏𝐔𝐋𝐀𝐓̦𝐈𝐄𝐈!
[✅] Facem tot ce trebuie în acest sens!”, a spus Ion Lungu pe pagina sa de Facebook.

Probabil ideea lui Orban nu a fost aceea de a se pune într-o lumină bună pe spatele Primăriei Suceava care a găsit o metodă să „fenteze” noile măsuri ale CNSU. Cel mai probabil este doar o coincidență faptul că filmarea de mai sus a ajuns în spațiul public după circa 10 - 11 ore de la răspândirea veștii că municipalitatea vine în sprijinul producătorilor locali pentru a-și putea vinde în continuare produsele în piață.

 

Adauga comentariu