VIDEO Șeful de la Permise și Înmatriculări Suceava susținea dimineață că revenirea examinatorilor cercetați de DNA este singura șansă ca activitatea instituției să revină la normal: „În această meserie, de polițist, nu prea lucrăm cu încredere”

În această dimineață, noul prefect al Sucevei, Iulian Cimpoeșu și șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Suceava, subcomisarul Alexandru Duțuc, au organizat o conferință de presă ce a avut ca subiect de bază întoarcerea la muncă a examinatorilor cercetați penal în dosarul „Fabrica de permise auto Suceava”.

Cu aceasă ocazie, cei doi au declarat că polițiștii din alte structuri nu vor să fie detașați la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto, în urma scandalului privind „Fabrica de permise”, condusă de Radu Obreja. 

Actualul șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Suceava, subcomisarul Alexandru Duțuc, a spus că dacă polițiștii nu sunt de acord cu detașarea, conducerea îi poate detașa obligatoriu doar maximum șase luni.

„N-am reușit să identificăm personal care să-și dorească să lucreze aici. Am avut patru colegi care au venit și unul a solicitat deja încetarea delegării. Putem detașa maximum 6 luni fără acord, din care două luni sunt necesare pentru cursuri și obținerea atestatului de examinator. Mutarea definitivă nu este posibilă deoarece funcțiile nu sunt vacante”, a spus Alexandru Duțuc.

În timpul conferinței de presă, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Suceava, a spus că datorită întoarcerii la muncă a examinatorilor cercetați penal instituția își poate desfășura activitatea aproape normal. În caz contrar, dacă aceștia nu s-ar fi întors la muncă, activitatea instituției ar fi complet blocată. După circa cinci ore de la conferința de presă menționată, DNA Suceava a anunțat că examinatorii vizați de dosarul „Fabrica de permise Suceava” nu se pot întoarce la muncă. 

Trebuie menționat faptul că astăzi, 15 martie 2021, examinatorii problematici ar fi trebuit să revină pe trasee pentru a decide cine ia permise și cine nu.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Suceava, a fost întrebat dacă are încredere în colegii săi proaspăți ieșiți din arestul preventiv.

„Dacă mă întrebați de încredere pot să vă spun că în această meserie, de polițist, nu prea lucrăm cu încredere, lucrăm cu fapte concrete. Bineînțeles că este această prezumție de nevinovăție care trebuie luată în calcul, dar nu prea punem accent pe partea de încredere sau pe partea de afirmații. Încercăm să lucrăm cu probe și cu date concrete”, a spus Alexandru Duțuc.

Candidații care sunt picați la proba traseului, pot face contestații, iar în urma acestora vor fi verificate înregistrările video/audio din timpul traseului.

Se pare că, la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Suceava sunt 11 funcții de examinatori. Din totalul de 11 examinatori, nouă sunt anchetați de DNA (opt în calitate de inculpați și unul în calitate de suspect).

Alte știri despre acest subiect:

DNA Suceava le-a interzis polițiștilor examinatori cercetați în dosarul „Mafiei de la Permise” să-și reia activitatea practică pentru permisul auto

Actualul prefect al Sucevei crede că nu au existat cursați constrânși să dea bani pentru a obține permisul de conducere: „Nu numai primirea de mită este o problemă, ci și darea de mită”

Adauga comentariu