VIDEO Șeful de post din Ciocănești acuzat că s-a urcat beat la volan a fost oprit în trafic de către un cetățean: „Nu a fost pus să sufle în fiolă, deoarece colegii lui au venit după o oră”

Un caz extrem de grav a avut loc aseară pe raza localității Ciocănești. Un localnic, pe numele său Costel Iulian Jitariu, acuză că l-a văzut pe șeful de post din localitate, Mihai Iuliu Niculiță, cum ar fi consumat băuturi alcoolice pe terasa unui bar și apoi s-a urcat la volan.

Bărbat a încercat să-l oprească pe polițist, care se observă din filmări că este vizibil iritat de „tupeul” cetățeanului.

„Soțul a venit de la lucru și l-a văzut pe acest polițist pe terasa unui bar, unde consuma băuturi alcoolice. În scurt timp, acesta s-a urcat băut la volan și a plecat prin sat la plimbare. În același timp, soțul a încercat după cum se vede și în filmări să îl oprească”, ne-a povestit Maria Jitariu, soția cetățeanului care a încercat să-l oprească pe polițistul Niculiță.

Între cei doi a avut loc un schimb de replici, care nu mai avea mult și se transforma într-o adevărată bătaie. Între Niculiță și Jitariu chiar a existat îmbrânceli, fără a degenera în lovituri. Cetățeanul cu spirit civic a sunat la 112, însă susține că colegii șefului de post din Ciocănești au întârziat să-și facă apariția.

„Soțul a sunat la 112 de trei ori, iar un echipaj de poliție a venit după o oră deși distanța de la Vatra Dornei până la Ciocănești este de 25 de kilometri. Nu a fost pus să sufle în fiolă, deoarece colegii lui au venit după o oră și acest polițist s-a dus la locuința de serviciu și nu au putut să îl pună să sufle. Astfel, l-a luat pe soț pentru a-i lua declarația pe când polițistul s-a dus liniștit să se trezească din mahmureală”, a mai spus Maria Jitariu.

Polițistul Mihai Niculiță se apără și spune că este hărțuit de către Jitariu deoarece l-ar fi amendat cu ceva timp în urmă.

În acest caz, conducerea IPJ Suceava a demarat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cum stau lucrurile

„Având în vedere înregistrările care circulă în spațiul public referitoare la sesizarea unui bărbat conform căruia un polițist din cadrul Postului de Poliție Ciocănești ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice, Compartimentul Relații Publice este abilitat să comunice următoarele: Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la 12.09.2019, în jurul orei 19.00, un bărbat de 30 de ani, din comuna Ciocănești, l-ar fi observat pe agentul de poliție deplasându-se la o terasă situată în apropierea Postului de Poliție, unde ar fi servit o băutură și considerând că acesta conduce autoturismul sub influența băuturilor alcoolice l-a urmărit pe polițist pe raza comunei Ciocănești, apelând în repetate rânduri serviciul unic de urgență 112, sesizând aceste aspecte. Sesizarea și materialele de verificare întocmite au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru a se dispune procedural. Totodată, IPJ Suceava a demarat verificări interne pentru clarificarea tuturor aspectelor faptelor sesizate”, a declarat Corina Dumitraș, reprezentat al Biroului de Presă din cadrul IPJ Suceava.

Șeful de post din Ciocănești provine dintr-o familie de polițiști. Fratele său, Liviu – Petrea Niculiță, este șef de post la Postul de Poliție Dorna Candrenilor, iar fiul său, Adrian Niculiță, este ajutorul șefului de post din Poiana Stampei.

Comentarii

corneliu zelea ...

19.09.2019 10:58

Am văzut filmarea şi reportajul dar vreau să vă întreb domnilor repoteri punctul de vedere al poliţistului la-ţi cerut să îl prezentaţi. NU . Sunteţi parţiali şi țineți cu un golan care ne terorizează în Ciocăneşti. Faceţi vefificări la fața locului să vă documentați. Este uşor să prezentații mizerii, prinde bine la public, este citit şi ziarul vostru.RUŞINE SĂ VĂ FIE.

Adauga comentariu