VIDEO Simion Chiruț nu va mai prejudicia imaginea PNL, deoarece și-a dat demisia din partid. El este consilierul local din comuna Frumosu care a lovit intenționat mașina jurnaliștilor de la Recorder

Simion Chiruț, administratorul unui gater din satul Deia, comuna Frumosu, și-a dat demisia din Partidul Național Liberal și din funcția de consilier local. Ce l-a determinat să ia aceste măsuri nu putem ști sigur, dar prin localitate se zvonește că acestuia i s-a spus să se îndepărteze de PNL pentru că ar aduce partidului prejudicii de imagine. Se spune că în locul lui Chiruț, pe funcția de consilier local, va fi pus un anume Dănuț Negură, fiul unui pădurar din Moldovița.

L-am contactat pe Simion Chiruț pentru a ne spune dânsul dacă este adevărat că nu mai face parte din consiliul local al comunei Frumosu și dacă a plecat din PNL, dar acesta ne-a închis telefonul înainte de a-i spune de ce l-am apelat.

„Ce mai vreți de la mine? Vă rog frumos lăsați-mă în pace. Nu dau nicio declarație la nimeni și gata. Mă scuzați”, ne-a spus Simion Chiruț înainte de a ne închide telefonul în nas.

Surse din rândul PNL ne-au informat despre faptul că susnumitul într-adevăr și-a dat demisia și nu mai are vreo tangență cu partidul.

Cine este Simion Chiruț? Ce a făcut de a prejudiciat imaginea PNL-ului?

În luna august, reprezentanții Greenpeace România s-au întâlnit la Ocolul Silvic Vama (județul Suceava) cu Secretarul de Stat pentru Păduri Daniel-Constantin Coroamă (Ministerul Apelor și Pădurilor), Directorul General Romsilva Gheorghe Mihăilescu, Prefectul Județului Suceava Mirela-Elena Adomnicăi, Inspectorul-Șef al Gărzii Forestiere Suceava Mihai Gășpărel, Șeful Ocolului Silvic Vama Gelu Puiu, alături de alte autorități invitate. Defrișările ilegale au fost motivul principal pentru care a avut loc această întâlnire.

E la mintea cocoșului că zona era împânzită de jurnaliști din toată țara, dar acest individ nu a ezitat să-i agreseze pe jurnaliștii de la Recorder pentru că filmau niște bușteni care i-ar fi aparținut lui. Chiruț le-a avariat intenționat autoturismul celor de la Recorder. Pentru a arăta cât de rău îi pare pentru această greșeală „neintenționată” le-ar fi dat jurnaliștilor 1.500 de lei să îndrepte tabla.

Dacă nu ar fi existat această greșeală „neintenționată”, probabil Simion Chiruț nu ar fi apărut în documentarul jurnaliștilor de la Recorder, intitulat „Pe urmele hoților de lemn”.

În următorul documentar, Chiruț își face apariția în minutul 31.08 în filmarea de mai jos.

Până în urmă cu câteva zile, Simion Chiruț fost un consilier local al comunei Frumosu, din județul Suceava.

Afacerea care aduce câteva merinde familiei Chiruț

Acesta împreună cu soția sa, Glicheria Chiruț, sunt administratorii și asociații societății SC Chirutmin Prod Com SRL, din localitatea Deia, județul Suceava. Societatea acestora are ca obiectiv de activitate „tăierea și rindeluirea lemnului”. Mai exact aceștia sunt patroni de gater care exploatează lemn din pădurile administrate de Romsilva.

Societatea a luat naștere la data de 23 aprilie 1999.

Conform portalului www.listafirme.ro, SC Chirutmin Prod Com SRL, a avut în anul 2017 cifra de afacere de 2.753.806 de lei și profitul net de 287.967 de lei. Pentru obținerea acestui profit ar fi lucrat 10 angajați.

Cât de profitabilă a fost afacerea familiei Chiruț și câți angajați au avut din anul 2000 până în anul 2017 puteți observa în imaginea de mai jos.

Familia Chiruț a declarat că ar avea un venit de 46.800 de lei pe an, pe seama firmei și a unei subvenții

Conform declarației de avere, din anul 2018, a consilierului local Simion Chiruț, acesta ar obține un venit de 17.400 de lei pe seama firmei pe care o administrează și 12.000 de lei pe seama unei subvenții de la APIA. Adică, Simion ar face 2.450 de lei pe lună, conform declarației sale.

Soția lui Simion Chiruț, Glicheria Chiruț, ar obține pe seama SC Chirutmin Prod Com SRL același venit precum soțul ei, respectiv 17.400 de lei pe an. Adică, 1.450 de lei pe lună.

După posibilități, Simion Chiruț și-a cumpărat două mașini, respectiv un Volkswagen Toareg din 2006 și un Ssangyong Rexton din 2007.

 

Simion Chiruț, pe Facebook

În trecut, Simion Chiruț a menționat faptul că este administratorul societății „SC Chirutmin SRL”, nu mai puțin de trei ori.

Acum, acesta și-a făcut câteva modificări pe Facebook și a renunțat a se mai mândri cu societatea sa.


Informațiile au fost preluate de pe www.listafirme.ro și din declarația de avere a consilierului local Simion Chiruț.

 

sursa foto: Facebook/ Simion Chirut

 

 

Adauga comentariu