VIDEO Situația dramatică la Spitalul Județean Suceava, unde pacienții cu forme severe de coronavirus nu mai au unde să fie internați: „Gândiți-vă ce este în sufletul unui medic, care este nevoit să spună nu am loc”

Numărul insuficient de paturi de la secția ATI destinată pacienților Covid le dă fiori medicilor de la Spitalul Județean Suceava. Ieri, aceștia au fost nevoiți să țină un pacient de 54 de ani, din municipiul Vatra Dornei, nu mai puțin de opt ore în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului deoarece nu mai erau libere paturi la ATI Covid. Bărbatul a primit oxigen și medicii au încercat să se ocupe cum știu ei mai bine de el.

Managerul Spitalului Județean Suceava, doctorul Alexandru Calancea, a încercat să găsească sprijin la unitățile medicale din apropiere, însă fără succes. Abia Spitalul din Bârlad și-a dat acceptul însă medicii de acolo au cerut ca pacientul să fie stabilizat înainte de a fi transferat la ei.

„Așa cum știți din raportările de ieri, eram la zero paturi în Terapie Intensivă și din păcate am avut un caz nefericit pot să spun, un caz de la Vatra Dornei trimis și pe care l-am temporizat în Unitatea Primire Urgențe până am când am reușit să facem loc în Terapia Intensivă Covid. Toți cei implicați în gestionarea acestui caz au încercat (n.r. – să găsească loc în alt spital), am primit până la urmă un aviz de la Bârlad, de la Spitalul din Bârlad, cu condiția de a stabiliza acest pacient. Acum vă las pe dumneavoastră să înțelegeți ce înseamnă a stabiliza un pacient de Terapie Intensivă. Spitalele se confruntă cu aceeași problemă pe care o avem și noi la nivelul județului, la nivelul spitalelor din județ. Terapiile Intensive după cum știți sunt pline peste tot și atunci clar că este nevoie de coordonare, din punctul meu de vedere, mult mai bună pe fiecare județ pentru a găsi soluțiile optime pentru a rezolva această problemă care este din ce în ce mai apăsătoare. (...) În momentul în care ai de a face cu asemenea situație, gândiți-vă ce este în sufletul unui medic, care este nevoit să spună nu am loc. Este de nedescris ce simte un medic”, a declarat doctorul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.  

La ora actuală, la Spitalul Județean Suceava este un singur pat liber la secția ATI Covid.

Adauga comentariu