VIDEO Șoferul care a produs accidentul cu 23 de răniți de la Arbore trebuia să stea în carantină. Microbuzul școlar implicat în accident avea și el modificări neomologate

Ieri, 3 martie 2021, pe la ora 14.15, un grav accident de circulație s-a produs pe raza comunei Arbore. Gabriel Pîțu (20 de ani), din orașul Cajvana, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen pe DJ 178, pe raza localității Arbore, având direcția de deplasare dinspre comuna Arbore către orașul Cajvana, când a ajuns în dreptul sediului SC MARY&FANY SRL, acesta nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul Ford condus de Laviu Bercea (20 de ani), din comuna Marginea, care circula în fața sa și, conform polițiștilor, a semnalizat intenția de a vira la dreapta, astfel că a intrat în coliziune laterală stânga spate cu acesta.

În urma impactului, autoturismul Volkswagen a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu microbuzul IVECO condus de Vasile Cazac (42 de ani), din orașul Milișăuți, care efectua o cursă regulată specială și transporta un număr de 18 elevi. După impact, microbuzul a fost proiectat în șanțul din partea dreaptă a carosabilului, iar autoturismul Volkswagen a fost proiectat cu fața către automobilul Ford, intrând, din nou, în coliziune cu acesta.

În urma accidentului rutier a rezultat un număr de 23 de victime (19 victime din microbuz și patru victime din autoturismul Volkswagen), ce au fost preluate și transportate la Spitalul Județean Suceava. Elevii au vârste cuprinse între 15 și 21 de ani. Niciunul din pasagerii microbuzului nu a fost rănit grav, suferind doar contuzii și leziuni ușoare.

Gabriela Pîțu (21 de ani), din orașul Cajvana, pasageră  în Volkswagen a suferit o fractură gambă stânga.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Lui Laviu Bercea i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Municipal Rădăuți, iar lui Vasile Cazac și Gabriel Pîțu la Spitalul Județean Suceava.

Conform primelor verificări făcute de polițiști, vinovăția producerii accidentului rutier îi aparține lui Gabriel Pîțu deoarece nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa.

În urma verificărilor făcute în bazele de date ale Poliție Române s-a stabilit faptul că tânărul se afla în carantină, din data de 25 februarie 2021, motiv pentru care a fost amendat.

Totodată, reprezentanții ISCTR prezenți la fața locului au constatat faptul că microbuzul marca IVECO avea 19 locuri, deși în certificatul de înmatriculare acesta figura cu 16 locuri, modificările nefiind omologate, iar scaunele nu erau prevăzute cu centuri de siguranță.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Adauga comentariu