VIDEO Soțul tinerei de 20 de ani moartă subit înainte de Paște este cel care a asigurat depozitarea țigărilor de contrabandă ale ginerului activistului de mediu Tiberiu Boșutar și ale pădurarului de la OS Moldovița

Andrei Lungu, soțul tinerei de 20 de ani, moartă subit înainte de Paște, este cel care a asigurat depozitarea țigărilor de contrabandă ale ginerului activistului de mediu Tiberiu Boșutar și ale pădurarului de la Ocolul Silvic Moldovița.

La începutul acestei săptămâni, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc și cei de la Secția 14 de Poliție Rurală Vama au descins la o casă din comuna Moldovița, în interiorul căreia aveau informații că ar fi depozitate colete cu țigări de contrabandă. Cu această ocazie, oamenii legii au găsit 32.238 de pachete cu țigări de contrabandă.

Din investigațiile efectuate de polițiști s-a descoperit că marfa a fost adusă în casa bătrânească de către ginerele proprietarilor. Andrei Lungu a avut rolul doar de a depozita țigările, marfa de contrabandă aparținând lui Mihail – Valentin Nistor (26 de ani), ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar, și Mihai Oblesniuc, pădurar al Ocolului Silvic Moldovița, ambii domiciliați pe raza comunei Moldovița. Se pare că cei doi l-au convins pe tânărul de 27 de ani să depoziteze țigările la domiciliul socrilor săi deoarece aveau informații că sunt vizați de către polițiști pentru activitatea lor privind contrabanda de țigări.

Dosarul a fost preluat de lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, care au stabilit că, la data de 5 mai 2021, Nistor și Oblesniuc au transportat și depozitat la locuința soților Lețchi din comuna Moldovița, cantitatea de totală de 32.238 de pachete cu țigări, toate cu marcaj duty free, valoarea estimată a acestora fiind  de circa 400.000 de lei.

Față de suspecții Mihai Oblesniuc și Mihail – Valentin Nistor au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior aceștia fiind arestați preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SICE – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităților infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

De asemenea, în acest caz urmează să fie stabilit prejudiciul creat bugetului consolidat al statului, în vederea dispunerii și aplicării măsurilor asiguratorii aferente.

Adauga comentariu