VIDEO Spitalul Județean Suceava a primit o Diplomă de Excelență din partea Asociației Cultelor Eroilor, reprezentate de doi foști militari

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, care a fost recent un focar de infecție cu coronavirus, a fost premiat de către Asociația Cultelor Eroilor, reprezentată de colonelul în retragere Niculai Niga și generalul în rezervă Ion Burlui.

Conducerea spitalului a primit din partea foștilor militari o Diplomă de Excelență, insigne și un tricolor.

„Filiala Suceava a Asociației Naționale Cultului Eroilor <Regina Maria> a hotărât în ședința comitelului executiv dinainte de Ziua Eroilor să acorde Spitalului de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava o Diplomă de Excelență având în vedere situația prin care a trecut și modul cum și-a desfășurat activitatea. 

Dumneavoastră, medicii, sunteți eroi. Sunteți eroii noștri și ai întregii țări, dumneavoastră medicii și personalul din linia întâi aveți tot respectul nostru, toate aplauzele noastre. Medicii și întregul personal medical sunteți un grup de eroi, nu doar acum în pandemie, ci permanent. Eroismul dumneavoastră este permanent. A fi erou înseamnă a fi martir și tradiția războinică echivalează, eroi fiind aceia care mor în război. Dumneavoastră ați ales să nu fiți martiri. Dumneavoastră știți cât de eroic este drumul pe care l-ați ales, dar dacă deveniți martiri nu mai puteți fi eroi, adică nu mai puteți lupta pentru salvarea vieților noastre. În momentele grele prin care am trecut în perioada de pandemie v-am simțit aproape de noi, ne-am simțit în siguranță știindu-vă la datorie. Avem mare încredere în competența dumneavoastră și a spitalului pe care îl conduceți. Vă datorăm stimă, respect și onoare și vă înmânăm cu această ocazie o Diplomă de Excelență”, Niculai Niga, colonel în retragere.

„Vreau să cred că ne-am întărit în primul rând moral, pentru că ar fi normal ca noi românii să ne repoziționăm vis-a-vis de atitudinea noastră față de oameni, față de cei ce muncesc pentru că trebuie să îi apreciem, să îi respectăm pe oameni atunci când sunt, atunci când putem să ne uităm în ochii lor și să le spunem <Mulțumesc!>”, a spus Ion Burlui, general în rezervă.

„Vă asigurăm că și pe viitor toată activitatea noastră va fi de îngrijire a pacientului și de a salva cât mai mulți pacienți și a-i reda societății civile pe cei care au ajuns la noi dintr-o suferință mai mult sau mai puțin gravă. Vă mulțumim mult pentru recunoașterea acordată spitalului”, a spus Anatolii Buzdugan, managerul Spitalului Județean Suceava.

În timpul pandemiei de coronavirus, conducerea Spitalului Județean Suceava a fost schimbată de patru ori.

Adauga comentariu