VIDEO În Spitalul Județean Suceava sunt internați 632 de pacienți dintre care 451 au coronavirus. Dintre aceștia 21 sunt la Terapie Intensivă

Astăzi, managerul Spitalului Județean Suceava, Anatolii Budzugan, și directorul medical, Valeriu Gavrilovici, au ținut o conferință de presă în fața unității spitalicești.

Cu această ocazie, directorul medical al spitalului a anunțat faptul că în această după-amiază în unitatea spitalicească se aflau 632 de pacienți, dintre care 451 infectați cu coronavirus. Dintre pacienții cu COVID-19, 101 erau asimptomatici. La Terapie Intensivă erau internați 21 de pacienți, dintre care opt erau ventilați mecanic.

„Numărul pacienţilor asimptomatici a crescut în Spitalul Judeţean în ultimele zile, deci avem un număr de pacienţi mai mare cu forme asimptomatice, iar la formele medii suntem undeva la nivelul ultimei săptămâni. Situația se menţine cumva, pe formele medii şi grave”, a spus doctorul Anatolii Buzdugan.

Directorul medical a spus că în cazul pacienților ventilați, mortalitatea este de circa 90%.

„În fiecare oră, dacă e să luăm o medie, avem unul, doi pacienți care se externează. (...) Nu se întâmplă lucrul ăsta în fiecare oră, dar media pe acolo este”, a mai spus Valeriu Gavrilovici.

În prezent, în Spitalul Județean Suceava toți pacienții cu coronavirus, care se află la Terapie Intensivă, au comorbidități.

Unitatea spitalicească are în prezent 100 de locuri disponibile pentru pacienții infectați cu coronavirus.

Pacienții care manifestă forme medii sau grave ar trebui să fie internați câte unul în salon, iar pacineții asimptomatici și cu forme ușoare ar trebui să fie internați câte doi în saloanele cu trei paturi și câte trei în saloanele cu cinci paturi. 

Între pacienți ar trebui păstrată o distanță de minimum doi metri, iar aceștia sunt obligați să poarte mască de protecție.

 

 

 

 

Adauga comentariu