VIDEO Spitalul mobil cumpărat cu ajutorul banilor donați de oameni campaniei 1CM.ro, inițiat de Ștefan Mandachi, a ajuns la Spitalul Județean Suceava

Astăzi, 18 iunie 2020, spitalul mobil adus la Suceava prin campania 1CM.ro, inițiată de antreprenorul Ștefan Mandachi a ajuns la Spitalul Județean Suceava. 

„Inaugurăm primul camion de terapie intensivă mobilă care a ajuns în Suceava, în Bucovina, ieri. Nu am intrat nici eu în el, astăzi este prima dată când intru odată cu dumneavoastră. Pe lângă prezentarea acestui camion vrem să facem o recapitulare a tuturor cheltuielilor pe care le-am făcut prin campania 1CM DE AUTOSTRADĂ. Practic, astăzi vom explica tuturor donatorilor ce am făcut cu banii pe care i-am luat de la ei. De asta ne-am adunat astăzi aici.

Acest camion este un camion de terapie intensivă complet dotat. El conține ventilatoare, injectomate, oxigenatoare, paturi, este  o Secție de Terapie Intensivă complet dotată care va fi folosită de Spitalul Județean Suceava pentru Secția COVID am senzația, dar ei au libertatea să îl folosească unde au nevoie.

Valoarea totală este în jur de 700.000 de euro, am scris pe o foaie pot să vă zic exact suma în lei, asta include toată dotarea plus transportul 2.000 de euro din Turcia”, a spus Ștefan Mandachi.

 

Afaceristul sucevean și-a dorit ca prin campania inițiată de el să strângă prin donații 3.000.000 de euro pentru a ajuta spitalele din Suceava în lupta cu COVID-19.

Simbolic, pentru a-i motiva pe oameni să doneze bani, Ștefan Mandachi a scos la „vânzare” singurul metru de autostradă din Moldova. Astfel, fiecare euro donat reprezenta un centimetru din monumentul realizat de antreprenorul sucevean.

În 40 de zile, cât a durat campania caritabilă, s-a reușit strângerea a 1.400.000 de euro, aproape jumătate din obiectivul pe care și l-a dorit inițiatorul să-l atingă. Banii strânși au ajuns la Crucea Roșie Suceava care a folosit donațiile pentru a ajuta Spitalul Județean Suceava și nu numai.

Despre cum a decurs campania caritabilă inițiată de Mandachi și despre ce s-a făcut cu banii donați, afaceristul sucevean a ținut o conferință de presă la unul dintre hotelurile sale, deoarece vremea nu a permis desfășurarea conferinței de presă la „primul metru de autostradă din Moldova”.

sursa video: Facebook/ Ștefan Mandachi, News Bucovina, Cătălin Urdoi

Adauga comentariu