VIDEO Surpriză făcută de polițiști unui copil dintr-o familie defavorizată din Rădăuți. Băiatul a fost om al legii pentru o zi: „Nu credeam că o să fie așa”

Astăzi, de Ziua Copilului, polițiștii suceveni și mai mulți voluntari i-au pregătit o surpriză lui Ionuț, un copil, în vârstă de aproape 10 ani, dintr-o familie defavorizată din municipiul Rădăuți. Copilul locuiește împreună cu părinții și cu cei doi frați ai săi într-o singură cameră a unei construcții mai mult decât modestă. Micuții sunt îngrijiți zilnic la Centrului Social Maria Ward, iar seara se întorc acasă.

Dorința celui mai mic dintre copii, anume de a deveni polițist, a ajuns la urechile oamenilor legii după ce micuțul și-a mărturisit aspirația personalului centrului social, iar aceștia i-au informat pe polițiști.

Din partea Poliției și voluntarilor, cei trei copii au primit mai multe cadouri și dulciuri. Băiatul care visează a fi polițist s-a bucurat și de posibilitatea de a intra în pielea unui om al legii adevărat pentru o zi. Cu această ocazie, Ionuț i-a sprijinit pe polițiști în activitățile de prevenție și informare a cetățenilor.

„Este un gest foarte frumos la care nu m-am așteptat, nu este regizat și apreciez astfel de gesturi. Totodată este foarte important să îi scoatem în evidență pe acești copii și să îi familiarizăm cu educația rutieră și cu toate lucrurile la care ei vor fi supuși mai departe în viață”, a spus un șofer.

„E frumos! E ceva ca să educe copiii foarte bine, preventiv. Dacă faci ceva preventiv, e ok. (...) Trebuie educați copiii și e ok. E bine așa. Cu cât îi educi, cu atât mai mult ei înțeleg. Ei înțeleg și o să fie bine”, a spus un localnic.

Atât micuțul, cât și familia sa, s-au bucurat pentru surpriza ce le-a fost făcută.

„Un gest foarte frumos. Nu credeam că o să fie așa.  Este dorința lui de foarte mult timp, pentru că e foarte multă răutate”, a spus mama copilului.

„De 1 iunie, fiecare copil merită o viață mai bună, fiecare copil merită să aibă o jucărie, fiecare copil merită se spere într-un viitor. Știm că este un gest simbolic, sperăm ca prin ceea ce am făcut astăzi, prin aceste jucării care într-un fel sau altul întruchipează activitatea muncii de Poliție, să sensibilizăm și pe alții, să-i responsabilizăm și împreună să îndeplinim cât mai multe visuri de copil”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

Singura sursa de venit a familiei lui Ionuț provine din salariul tatălui său, angajat la o grădină zoologică din apropiere, și alocațiile celor trei copii. Pe timpul pandemiei, copiii nu au avut posibilitatea să participe la cursurile online, iar din această cauză mama lor a încercat să îi învețe cum a putut ea mai bine.

 

 

Adauga comentariu