VIDEO Sute de suceveni au sfidat coronavirusul și și-au suflat în ceafă când a fost adus trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen

În seara de 19 spre 20 mai 2020, pe la ora 00.50, ÎPS Pimen s-a stins din viață după ce s-a luptat cu coronavirusul timp de o lună.

Ieri, 20 mai, trupul neînsuflețit al ÎPS a ajuns la Suceava. Acesta va sta la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava până vineri, când va avea loc slujba de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților. Acesta va fi depus, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit dinainte.

Înainte ca trupul ÎPS Pimen să ajungă la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, în curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava au avut loc pregătirile pentru primirea arhiepiscopului. În timp ce lucrările erau în toi, sute de oameni au intrat în curtea mănăstirii așteptând venirea trupului ÎPS Pimen.

Sfidarea COVID-ului

Sucevenii s-au adunat cu mic cu mare pentru a-și lua rămas bun de la ÎPS Pimen.

La început totul părea sub control, iar persoanele aflate în curtea mănăstirii păreau să păstreze distanța între ei, după ce fețele bisericești i-au rugat, de mai multe ori, pe cetățeni să nu stea lipiți unii de alții.

Pe parcurs, credincioșii s-au adunat în număr din ce în ce mai mare în curtea mănăstirii. Aceștia n-au mai ținut cont de faptul că municipiul Suceava a fost puternic afectat de coronavirus. După ce trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a intrat în curtea mănăstirii, credincioșii n-au mai respectat distanțarea socială. Oamenii și-au sfulat în ceafă, cu sau fără măști de protecție, așteptând să treacă fiecare pe lângă sicriul sigilat în care se afla trupului ÎPS Pimen, care a murit diagnosticat cu coronavirus.

La un moment dat, portile mănăstirii au fost închise iar accesul oamenilor a fost restricționat. Astfel, de-a lungul gardului de piatră ce înconjoară mănăstirea, sute de oameni ce așteptau să se apropie de sicriu au format o coadă destul de lungă.

Jandarmii aflați la poarta mănăstirii le permiteau persoanelor aflate în coadă să intre în curte doar după ce ieșeau câțiva credincioși din curtea instituției religioase. Deși jandarmii păreau că nu vor să lase în curte persoanele care nu poartă mască de protecție, mai multe persoane au intrat fără acest accesoriu.

Păstrarea distanței sociale și purtarea măștii de protecție au fost opționale. Nu toate fețele bisericești, dar nici toți oamenii de rând, nu au purtat măști de protecție și nu au păstrat distanța.

Coronavirusul nu a fost sfidat doar prin faptul că oamenii au stat buluc și și-au suflat în ceafă. Unele persoane au demonstrat că nu se lasă impresionate de un acest virus și au pupat sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen.

Cum și-au luat rămas bun sucevenii de la ÎPS Pimen puteți vedea în filmarea de mai jos realizată de cei de la Doxologia.ro.

Un alt moment ciudat a fost surprins când dricul în care se afla trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a oprit în fața mănăstirii. Atunci, o persoană echipată din cap până în picioare, a luat două buchete de flori, ce au stat lipite de sicriu, și le-a dat unui preot care nu purta mănuși, ci doar o mască chirugicală.

 

Adauga comentariu