VIDEO Tânărul, care a încercat să scape de polițiști conducând o dubă burdușită cu țigări de contrabandă circa doi kilometri cu spatele, a fost trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui tânăr de 26 de ani pentru săvârșirea infracțiunilor de „contrabandă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare”.

La data de 24 februarie 2020, inculpatul, împreună cu o persoană neidentificată la acest moment, a luat dintr-o hală de pe raza comunei Moara 104.626 de pachete de țigări de contrabandă, pe care le-a transportat cu o dubă marca Mercedes Benz.

Cu respectivele țigări de contrabandă, individul a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 1.376.822 de lei.

În aceeași zi, tânărul conducea duba menționată mai sus pe drumurile publice din Moara până în satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. Autoutilitara nu era înmatriculată în România și era radiată de autoritățile olandeze la data de 28 decembrie 2018. Pe autovehicul erau montate numere de înmatriculare false.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Gura Humorului.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


Vă amintim că polițiștii suceveni au urmărit aproape doi kilometri respectiva dubă burdușită cu țigări de contrabandă, care mergea cu spatele.


Adauga comentariu