VIDEO Teatru ieftin și stângăcii la inaugurarea containerelor semi-îngropate din Suceava. Doar un perimetru anume a fost curățat și aranjat, în rest nu se văd aleile de tufe

Astăzi, la ora 09.00, în apropierea Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, a avut loc prima acțiune de golire a noilor containere de gunoi. În rândul oficialilor care au luat parte la acest eveniment se numără ambasadorul Finlandei din România, reprezentanți ai firmei Molok, reprezentanți ai Agenției pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova, primarul Sucevei Ion Lungu și viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi. 

Înaintea declarațiilor de presă, au avut loc două demonstrații de golire a containelor de gunoi. Atât prima demonstrație, cât și a doua, nu au decurs întocmai conform așteptărilor. 

La prima demonstrație, sacul supradimensionat s-a desfăcut înainte de a ajunge în autoutilitară, dar, nefiind gunoaie în acesta nu a căzut nimic pe pavelele cât de cât curate.

La cea de-a două demonstrație, o pungă cu deșeuri menajere a fost plimbată pe ruta container  - autoutilitară de salubrizare - container, deoarece s-a încăpățânat și a rămas pe fundul sacului supradimensionat. Tot în timpul acestei demonstrații, din sacul de dimensiuni mari au căzut mai multe deșeuri pe trotuar, printre care și coji de pepene roșu.

În urma celor două demonstrații s-au născut două variante, ori evenimentul nu a fost regizat deloc, ori a fost regizat prost.

„Discutam aici și cu doamna ambasador, spunea că operațiunea ar trebui să dureze două minute, sunt convins că așa va fi. Desigur operatorul este la început, nu are încă îndemânarea necesară, plus emoțiile care au apărut atunci când a văzut că este filmat, dar eu sunt convins că oamenii se vor instrui și se va face această înlocuire cu operativitate”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Dintr-una din noile mașini de gunoi (noi pentru municipiul Suceava), din zona din spate a autoutilitarei, se scurgea o apă murdară direct pe asfalt.

Pentru acest „moment important, revoluționar în ceea ce privește gestionarea deșeurilor în orașul nostru”, ieri, 2 septembrie 2019, angajații unei firme de salubrizare din Suceava tundeau tufele, strângeau gunoaiele de pe spațiul verde și suflau frunzele uscate, doar în apropierea celor șase containere de gunoi. Probabil aceste măsuri au fost luate pentru a da bine la camere și pentru a își face invițații străini o impresie bună despre partea estetică a Sucevei.

În timp ce în locul frumos amenajat pentru conferința de presă totul era curat și frumos, la următorul punct de strângere a gunoiului pubela cu deșeuri reciclabile dădea pe dinafară. Distanța de la ghena în care nu mai încăpea gunoiului și până la locul amenajat pentru inaugurarea noilor containele de gunoi este de aproximativ 200 - 250 de metri liniari. 

De ce din locul unde s-au desfășurat demonstrațiile nu se putea observa tomberonul burdușit cu gunoaie? Pentru că tufele lăsate la voia sorții îngreunează nu doar circulația ci și vizibilitatea.

Mai mult ca sigur locul unde s-a desfășurat evenimentul a fost ales aleatoriu, la doi pași de centrul orașului și peste drum de Mănăstirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

 

Adauga comentariu