VIDEO Terenurile de sport ale școlilor din Suceava, care ar trebui să fie la dispoziția sucevenilor, sunt închise abuziv cu lacăte

Pe perioada vacanțelor de vară și a weekend-urilor, terenurile de sport din incinta școlilor din municipiul Suceava, care sunt în subordinea Consiliului Local, legal trebuie să pună respectivele terenuri la dispoziția cetățenilor pentru activități sportive.

Conform celor spuse de viceprimarul Suceveni, Lucian Harșovschi, din anul 2014 există o hotărâre de Consiliu Local în ceea ce privește punerea la dispoziția sucevenilor a terenurilor de sport.

„În 2014, am semnat o hotărâre de Consiliu Local, în calitate de președinte de ședință, în care se aproba ca terenurile sportive din incinta unităților de învățământ pe perioada vacanțelor de vară și la sfârșitul săptămânii să fie puse gratuit la dispoziția tuturor cetățenilor municipiului Suceava. Se pare că unii dintre directori au uitat această hotărâre de Consiliu Local și acum pe timpul vacanțelor sunt lacăte pe terenurile de sport. Eu le aduc aminte de această hotărâre, le-o transmit și în scris la fiecare instituție publică, care este în subordinea Consiliului Local și le spunem clar că atunci când vor veni la rectificări, vom ține cont și spun acest lucru în calitate de lider al grupului PNL din Consiliul Local, nu vreau să pară așa ceva ca amenințare, dar nu e normal ca terenurile de sport să fie închise și copiii să stea pe tablete sau pe telefoane în loc să se joace pentru că le e frică că se sparge un geam. Se pot pune semne că sunt pe răspunderea lor acei copii, cu părinți dacă sunt minori, dar foarte important e ca terenurile de sport, așa câte avem noi, să fie deschise pentru că investim constant în școli, investim în partea aceasta a infrastructurii, investim și în cadre pentru că sprijinim de câte ori ni se solicită acest lucru și mi se pare normal ca și copiii să aibă unde să bată mingea, cum se spune pe românește, pentru a mai face mișcare și a nu sta doar în fața calculatoarelor”, a spus Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei.

În ceea ce privește terenurile de sport din incinta școlilor din municipiul Suceava, există foarte puține unități de învățământ care sunt de acord ca terenurile să fie accesibile copiilor după terminarea orelor de curs. Copiii care vor neapărat să facă sport pe terenurile școlilor, își pun sănătatea în pericol sărind gardurile unităților de învățământ, iar uneori, personalul acestora îi gonesc spunându-le că nu au voie și în cazul în care refuză să plece vor chema poliția.

sursa foto: www.gazetasv.ro

Adauga comentariu