VIDEO Toate urgențele din județul Suceava vor fi redirecționate către Spitalul din Rădăuți

După ce Spitalul Județean Suceava a luat decizia de a închide Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), toate urgențele din județ vor fi redirecționate către Spitalul municipal Rădăuți. Această informație a fost confirmat și de Traian Andronachi, managerul spitalului rădăuțean.

„În momentul de față, Spitalul municipal Rădăuți dorește să anunțe toată populația care urmărește această transmisiune că începând de la ora 09.30, astăzi, Spitalul municipal Rădăuți a devenit spitalul de resort la nivel de județ Suceava. Tot ceea ce înseamnă urgențe medicale la nivelul întregului județ, vor ajunge la Spitalul municipal Rădăuți. Am purtat discuții, acum 5 minute, cu Direcția de Sănătate Publică Suceava și Serviciul Județean de Ambulanță, care m-au anunțat deja că ambulanțele sunt pe drum către Spitalul municipal Rădăuți. În momentul de față, avem stocuri, avem materiale, care ne pot asigura funcționarea în condițiile care tocmai s-au modificat pentru un termen mai scurt decât termenul care era anterior”, a declarat Traian Andronachi, managerul Spitalului municipal Rădăuți.

Acesta a solicitat populației să nu se îndrepte spre spital decât în cazul în care există cu adevărat o urgență. Andronachi cere că cetățenii să sune mai întâi la spital și să fie îndrumat de către cadrele medicale de la spitalul din Rădăuți.

„Nu veniți la spital dacă nu aveți reală nevoie”, a precizat Traian Andronachi.

Urgențele COVID – 19 vor fi preluate de Centrul de Boli Infecțioase, Secția Covid-19, deschis la Suceava.

Adauga comentariu