VIDEO Traficul rutier a fost blocat pe raza localității Cumpărătura după ce un BMW s-a izbit într-o cisternă încărcată cu GPL și exista pericol de explozie

Ieri, pe la ora 16.00, un bărbat în vârstă de 46 de ani conducea un autoturism marca BMW X3 pe DN2, în localitatea Cumpărătura, dinspre Suceava spre Fălticeni. La un moment dat, acesta a intrat în coliziune cu o autocisternă încărcată cu gaz.

În urma impactului, rezervorul cu combustibil al autocisternei s-a spart. Deoarece exista pericol de explozie, circulația a fost blocată pe ambele sensuri. Pompierii militari au luat toate măsurile specifice de protecție, inclusiv cu perdea protectoare de apă. 

Capul tractor a fost desprins de cisternă și tractat în afara părții carosabile, iar pericolul de explozie a fost înlăturat.

La fața locului au intervenit pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare, una de stingere și o ambulanță SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a șoferului BMW-ului și a pasagerului de pe scaunul dreapta față. Cei doi au fost transportați la Spitalul Județean Suceava. Aceștia nu au rămas internați.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Acestora li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”.

Adauga comentariu