VIDEO Transport ilegal de lemne care trebuia să ajungă în curtea celor de la Schweighofer oprit în urma intervenției activistului de mediu Daniel Bodnar

La data de 20 iulie 2020, la ora 13.56, Postului de Poliție Bălcăuți a fost anunțat prin 112 de către activistul de mediu Daniel Bodnar despre faptul că pe DN 2, pe raza localității Grănicești, se deplasează un TIR marca Scania, care ar efectua un transport ilegal de lemne.

Având în vedere celre reclamate, polițiștii din Bălcăuți s-au deplasat la fața locului,

oprind regulamentar în trafic TIR-ul Scania condus de Aurel Costin (29 de ani), din comuna Ilva Mare, județul Bistrița – Năsăud, angajat al firmei SC Transport Montana SRL.

Acesta transporta lemn de esență molid, având ca punct de descărcare SC HS Timber Production SRL de pe raza localității Dornești, fosta Holzindustrie Schweighofer.

Polițiștii au solicitat sprijinul lucrătorilor de la ISCTR Suceava  motiv pentru care aceștia au procedat la verificarea amănunțită a ansamblului auto, ocazie cu care s-a constatat faptul că autoutilitara împreună cu materialul lemnos cântărea aproximativ 51,95 tone, cu 11,95 tone mai mult decât masa maximă autorizată, fapt pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei conform OG 43/1997, societății care efectua transportul.

Deoarece angajații Ocolului Silvic Adâncata nu dispun de graifer pentru a descărca lemn în vederea stabilirii întregii cantități a materialului lemnos și a măsurării acestuia, vehiculul a fost dus la depozitul Ocolului Silvic Marginea, unde a fost dat în custodie, urmând ca astăzi să se facă cubajul lemnului împreună cu lucrătorii OS Marginea.

La sfârșitul săptămânii trecute, Daniel Bodnar a depistat un alt transport ilegal de lemne.

De asemenea, trebuie atrasă atenția asupra faptului că TIR - urile supraîncărcate cu lemne pot deveni un adevărat pericol în trafic

Adauga comentariu