VIDEO Trecerea de la Conlemn continuă să fie un adevărat pericol pentru pietoni: „I-a scos măruntaiele”

Tragedia de astăzi în care o femeie a fost lovită mortal de către o basculantă chiar pe trecerea pentru pietoni din față de la Conlemn vine la câțiva ani distanță de la cumplitul accident în care un copil în vârstă de cinci ani de zile a fost pur și simplu spulberat de către un vitezoman.

Oamenii care locuiesc în zonă își aduc aminte de ceea ce a pățit acel băiat și nu înțeleg cum șoferii continuă să fie total neatenți în preajma respectivei treceri pentru pietoni.

„A proiectat-o de pe trecerea pentru pietoni la jumătate de metru de trecere și i-a scos măruntaiele. Deci a fost călcată și cu roata în mod sigur. Nu vă aduceți aminte că în urmă cu ceva timp a mai fost un accident mortal cu un copil. Este o trecere foarte periculoasă. Era o femeie care lucrează chiar aici, la câțiva metri, la o biserică, unde vindea lumânări săraca”, a declarat un martor.

Copil de cinci ani spulberat pe trecerea de la Conlemn

În primăvara anului 2016, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Marius Hotin (35 de ani), din municipiul Suceava, la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. La prima instanță, Hotin fusese condamnat la trei ani de închisoare, însă se pare că judecătorii au considerat că este o pedeapsă mult prea grea pentru cineva care a curmat viața unui copil în vârstă de doar cinci anișori.

La mijlocul lunii mai 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Marius Hotin pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a reieșit că „la data de 21.07.2014, în jurul orelor 13:25, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, cu numărul de înmatriculare SV-56-RAM, pe str. Gheorghe Doja din municipiul Suceava, din cauza nerespectării regimului legal de viteză în deplasare și a neacordării priorității de trecere a pietonilor, a surprins și accidentat mortal un minor în vârstă de 5 ani care se angajase în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni, în compania unei persoane majore care îl supraveghea”.

La data de 21 iulie 2014, un copil în vârstă de cinci ani și verișoara lui, de 23 de ani, au fost spulberați de o mașină pe o trecere pentru pietoni din cartierul Burdujeni. Incidentul a avut loc în jurul orei 13.30, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava.

Marius Hotin, din Suceava, conducea autoturismul BMW dinspre Burdujeni spre cartierul Ițcani. La un moment dat, pe trecerea de pietoni de după intersecția cu strada Fagului, acesta a lovit în plin două persoane, respectiv pe Mario V., în vârstă de doar cinci ani, și pe verișoara acestuia, Alina Hostiuc (23 de ani), ambii din Suceava.

Impactul a fost atât de violent, încât tânăra și copilul au fost aruncați mai bine de cinci metri în aer. La fața locului au ajuns două ambulanțe, medicii încercând mai bine de 45 de minute să salveze viața băiatului, care, din nefericire, din cauza leziunilor suferite nu a mai putut fi salvat. Verișoara acestuia a fost și ea rănită și transportată cu o ambulanță la Spitalul Județean Suceava, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate, starea sa nefiind una foarte gravă.

Șoferul vinovat le-a declarat polițiștilor că înainte de accident și-a scăpat telefonul mobil pe jos, în mașină și s-a aplecat să-l ridice, acesta fiind motivul pentru care nu i-a văzut pe cei doi. Individul a intrat și el în stare de șoc după producerea accidentului, părând foarte afectat de faptul că din cauza sa un copil de numai cinci ani și-a pierdut viața chiar pe trecerea pentru pietoni.

Marius Hotin a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost transportat la spital, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Adauga comentariu