VIDEO Tupeu fără limite! Mai mulți indivizi, care culegeau afine de pe o proprietate privată, fără acordul proprietarilor, s-au luat la harță cu păgubiții și cu echipajul de poliție ajuns la fața locului: „Avem drepturi!”

Ieri, o femeie i-a surprins pe mai mulți indivizi în timp ce culegeau afine, fără drept, de pe proprietatea sa. Totul s-a întâmplat într-o pădure de pe raza comunei Moldova Sulița. Văzând cât sunt de mulți, aceasta a pus mâna pe telefon și a sesizat Poliția despre ceea ce se întâmplă.

La fața locului a intervenit un echipaj de Poliție, format din două polițiste, cât și pădurarul din zonă. Ajunse față în față cu persoanele reclamate, polițistele le-au spus indivizilor ce au încălcat și cum se pedepsesc legal faptele lor. Când aceștia au auzit că riscă să fie amendați, au început să fiarbă de nervi. Chiar dacă se aflau în curtea păgubitei, unul dintre culegători, respectiv Marian Fierar, și-a scos telefonul și a început să filmeze tot ce se întâmplă. Probabil această idee i-a venit tânărului, văzând că pe rețelele de socializare filmatul discuțiilor cu polițiștii a devenit o modă. Nu este exclus ca mâine, poimâine, să auzim că acest tânăr se vrea a fi activist de mediu.

În filmarea sa, Marian Fierar a surprins atât supărarea păgubitei, care pe bună dreptate avea motiv de supărare, după ce a prins mai multe persoane care îi culegeau afinele, fără drept, iar ulterior respectivii culegători au avut tupeul de a se certa cu dânsa și de a o filma pe proprietatea ei, cât și discuțiile avute cu polițistele și încercările indivizilor de a le enerva pe polițiste. Tânărul care filma pare că a încercat să le provoace pe polițiste să se enerveze. Probabil acesta spera să fie atins, bruscat sau jignit de polițiste, dar spre dezamăgirea sa provocările sale au fost în zadar.

Analizând filmările, intervenția echipajului de poliție păre a fi una foarte bună. Din imagini se poate observa atitudinea pe care gașca de culegători a avut-o cu echipajul de poliție. Bărbații se ațâțau reciproc, încercau să negocieze sancțiunile spunând că au fost prinși la culeg fără drept pentru prima dată, încercau să le poruncească polițistelor ce să facă, strigau că au drepturi și le amenințau pe acestea că se vor mai întâlni în instanță. Când una dintre polițiste completa procesele verbale, individul care filma a sâcâit-o pe aceasta cu tot felul de baliverne.

Cu excepția lui Marian Fierar, toți au fost sancționați contravențional cu câte 2.000 de lei (pot plăti 1.000 de lei în 15 zile). Cameramanul, care a încercat să facă pe deșteptul încercând le convingă pe polițiste să nu îi amendeze, ci să le dea câte un „arvetiment”, a primit o sancțiune contravențională de 5.000 de lei (poate plăti 1.000 de lei în 15 zile). La început, culegătorilor li s-a propus să primească o singură amendă de 2.000 de lei (din care să plătească 1.000 de lei, în 15 zile), pe care să o împartă între ei, iar restul să primească avertismente. După ce au văzut că nu îl pot astâmpăra pe tânăr, ceilalți membrii ai găștii de culegători l-au lăsat pe Marian Fierar să preia „negocierile”. La un moment dat, stând picior peste picior, flăcăul a strigat către una dintre polițiste, cu un aer de superioritate: „Da', dă-o mai mică (n.r. - amenda)”, iar pe urmă i-a spus aceleiași polițiste: „Iar îmi sare țandăra în cap. Trebuia să dați arvetiment frumos și era gata”.

Dacă Marian Fierar nu era așa miștocar și arțăgos, iar toți ar fi încercat să o dea la pace cu proprietara, ar fi existat șanse ca nimeni să nu fie amendat. Probabil, femeia ar fi acceptat să primească afinele gata culese și un rând de scuze din partea indivizilor care ar fi putut spune că nu știau că se află pe proprietate privată. Bineînțeles, dacă ar fi cules dintr-o pădure aparținând statului, bărbații ar fi avut nevoie de un acord din partea pădurarului, dar, după cum se știe, cu pădurarii este mai ușor de negociat, mai ales dacă se vorbește frumos și liniștit, nu la tupeu și chef de circ.

Marian Fierar a urcat pe Facebook toate filmările pe care le-a realizat, cerând lumii să dea cât mai mult „share”. Chiar dacă au fost prinși la cules de afine, fără drept, de pe o proprietate privată, acesta susține că nu trebuia să fie amendat. Nu sunt puțini cei care îi dau dreptate, probabil mulți dintre susținătorii săi au aceleași hobby-uri.

Pentru a vă forma o idee cu privire la susținătorii sus-numitului, vă lăsăm mai jos unul dintre comentariile susținătorilor. O femeie a încercat să îi explice tinerei că nu are dreptate, dar femeia s-a lovit la un moment dat de următoarea replică: „Fiecare om este liber să comenteze asta nu puteți opri dmv”.

 

Adauga comentariu