VIDEO Un buștean „uitat” în mijlocul unui drum național putea fi motivul cauza unei tragedii. Polițiștii îl caută pe șoferul camionului din care a căzut bușteanul

Un șofer de vehicul greu încărcat cu bușteni este căutat de polițiști pentru a fi drastic amendat după ce a creat premisele producerii unei tragedii, fără a-i păsa de asta, se arată în Monitorul de Suceava. Pe 10 aprilie, în jurul orei 3.30 din noapte, un autotren se deplasa pe DN 2E, care leagă Fălticeni de Gura Humorului. Ajuns la Capu Codrului, în zona pasarelei CFR, șoferul a redus viteza, realizând că s-ar putea să nu treacă cu încărcătura pe sub limitatorul de înălțime. După cum se vede destul de clar pe imaginile de pe camerele de supraveghere ale Primăriei comunei Păltinoasa, șoferul înaintează încet, însă unul dintre bușteni se agață și cade pe carosabil. În mod evident, șoferul sesizează ce s-a întâmplat, oprește, mai rămâne în zonă, însă nu sună la 112 să anunțe pericolul iminent din traficul de pe drum național. Este posibil ca acesta să fi avut ceva de ascuns în legătura cu transportul, însă asta va rămâne la nivel de bănuială.  

Aceleași imagini de pe camerele de supraveghere surprind în minutele următoare cum mai mulți șoferi sunt puși în dificultate de obstacolul de pe carosabil. Cea mai delicată manevră o face șoferul unui microbuz, care trage de volan brusc și intră pe contrasens, de unde vine o altă mașină. Din fericire, nu are loc un accident, iar în minutele următoare șoferii unor vehicule grele rămân în zonă pentru a semnaliza pericolul, până la sosirea poliției.

Cinci oameni se implică și împing bușteanul de pe carosabil, înlăturând astfel pericolul.

În baza imaginilor video, polițiștii de la Postul comunal Păltinoasa au demarat verificări, reușind să stabilească numărul de înmatriculare și firma care făcea transportul. Din informațiile noastre, a fost identificat și șoferul, care urmează a fi amendat.

Imaginile care surprind căderea bușteanului din autotren și ce a urmat pot fi vizionate pe site-ul cotidianului nostru, atașate la acest material.   

sursa material: monitorulsv.ro

 

Adauga comentariu