VIDEO Un cerb și o căprioară surprinși într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna

La începutul acestei săptămâni, reprezentanții Ocolului Silvic Putna au surprins un cerb și o căprioară într-o pădure din Suceava.

„Imagini foarte frumoase cu un cerb într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Filmarea a fost realizată de specialiștii Romsilva în cursul acțiunilor de monitorizare.

Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.

Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie. ℹ️ Romsilva - Directia Silvica Suceava, structură a Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat”, a transmis Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Adauga comentariu