VIDEO Un cetățean, care le-a pus pe „tavă” polițiștilor un camion încărcat cu bușteni mai lungi decât prevede legea, susține că se încearcă intimidarea sa. Oamenii legii sunt acuzați că ar fi mână în mână cu mafia lemnului

Defrișările și transporturile de lemne ridică în continuare suspiciuni în rândul cetățenilor. Mai exact, oamenii sunt din ce în ce mai sceptici cu privire la legalitatea activităților ce vizează tăierile și transporturile copacilor din pădurile României.

Conform autorităților, ei spun că încearcă să depisteze neregulile de acest gen. Deoarece cetățenii de rând ori nu se încred în încercarea autorităților, ori pentru a le ușura munca, când primesc informații privind o neregulă sesizează de cele mai multe ori serviciul 112 pentru a transmite informațiile pe care le dețin. În urma sesizărilor cetățenilor, autoritățile iau măsuri sau dau impresia că iau măsuri.

Ieri, 29 februarie 2020, pe la ora 19.00, pe Facebook un cetățean a povestit o întâmplare pe care a avut-o în seara de 28 spre 29 februarie în intervalul orar 22.00 – 02.00. De vreo două săptămâni, bărbatul ar fi primit informații despre un camion care ar efectua mai multe transporturi de lemne pe baza unui singur aviz.

(Foto: camionul cu bușteni circulând pe drumul din fața Primăriei Solca)

Fotografia de mai sus a fost făcută în momentul în care polițiștii au oprit camionul încărcat cu bușteni. Duba albă ar fi autovehiculul care ar fi mers înaintea camionului pentru a verifica traseul.

Astfel, în seara de 28 februarie, bărbatul a urmărit personal respectivul transport de la Solca la Arbore, anunțând între timp și Poliția.

Conform celor relatate de Daniel Bodnar, polițiștii de la Solca, care au ajuns la fața locului, i-ar fi spus acestuia că ar risca să primească o amendă în cazul în care cantitatea de lemne menționată în aviz corespunde cu cea din camion.

În poze se poate observa faptul că mai mulți bușteni depășeau cu mult lungimea legală și nici măcar nu erau semnalizați, fiind un adevărat pericol public.

În momentul în care transportul a fost oprit de polițiști, Daniel Bodnar a scos telefonul și a început să filmeze acțiunea polițiștilor. După ce oamenii legii au văzut că bărbatul filmează, i-au atras atenția că nu este în regulă să îl filmeze pe șoferul camionului, dacă acesta nu este de acord.

Pe urmă, polițiștii i-ar fi luat datele personale ale bărbatului care i-a sesizat de față cu persoanele pârâte. După ce cercetările s-au terminat iar fiecare s-a dus pe drumul lui, Daniel Bodnar susține că a fost urmărit de pârâți până a ajuns acasă, iar după ceva timp, indivizii respectivi l-ar mai fi vizitat. Aceștia ar ajunge cu mașina până în fața casei bărbatului, i-ar da câteva flash-uri spre casă, iar pe urmă ar încearce mașina și ar pleca.

Bărbatul ne-a explicat faptul că locuiește într-o zonă liniștită, pe o stradă blocată, iar casa sa este ultima de pe respectiva stradă.

 „🆘 Situația devine din ce in ce mai dramatică în Bucovina!!! Hoții sunt protejați de cei care trebuie sa ia măsuri!

SV83GYO, același transport care a fost sesizat de multe ori și postat pe toate paginile pentru că transportă mai multe ture pe un aviz!

Unul din membrii paginii a stat câteva ore pentru a confirma această practică!

Fiind cel mai aproape de Solca, și ceilalți admini fiind in alte zone m-am deplasat la locul stabilit,apoi am pornit in urmărirea camionului înspre Arbore,alături de un coleg.

Au ajuns și polițiștii,foarte politicoși, care mi-a spus clar: îți iei amendă dacă corespunde cantitatea din aviz cu cea din mașină! Probabil știau ceva.

Ok , felul în care au fost transportați, nu a deranjat poliția iar pe aviz erau 15 Bușteni iar în camion 20, ceea ce mi-a confirmat ca sesizarea a fost binevenită iar toți buștenii,in urma inventarierii aveau alte dimensiuni decât cei din aviz.

De la orele 22:00 pana la ora 2:00 a durat toată această <acțiune>. 😡

Poate nu aș fi făcut această postare dacă nu as fi fost urmărit de acei golani până am ajuns acasă. Azi dimineață mi’au vizitat din nou zona.

Asta pentru ca poliția mi-a luat declarația pe hol, in prezenta acelor indivizi! 😱

Știu că cei responsabili văd această postare și îi somez public să stea la locul lor că vom declanșa marea bătălie împotriva tuturor hoților, fără să mai ținem cont de prieteniile lor cu poliția din Solca! Suntem peste tot în Bucovina!!! Suntem mulți și uniți pentru un scop comun!

Polițiștii mi-au interzis să filmez, dar am ascuns telefonul într-un buzunar și am reușit să filmez câteva cadre care pot demonstra modul de acțiune al acestor indivizi îmbrăcați in uniforme. Voi face sesizare luni împotriva lor și vom duce lupta la un alt nivel.

Hoții de lemn trebuie să știe că Ne unim si mai mulți zilnic și vom fi mai puternici!

Ați depășit linia roșie cu aceste amenințări!!!⛔️⛔️⛔️

Oricum, se confirmă încă odată acuzele :
Poliția+mafia lemnului = 😎❤️

Mulțumesc administratorilor paginii “Stop defrișărilor” și celorlalți pentru susținere !!!

Lupta continua!!! 💙💛❤️”, a spus Daniel Bodnar pe pagina sa de Facebook.

Despre această întâmplare, IPJ Suceava susține faptul că transportul menționat mai sus a fost oprit polițiști, dar nu s-a putut confirma repetitivitatea transportului de material lemnos. La fața locului ar fi fost chemați specialiștii silvici care au inventariat cantitatea materialului lemnos, dar singura ilegalitate ar fi fost faptul că unii bușteni avea dimensiuni diferite de cele trecute pe aviz.

Polițiștii ar fi dat o amendă pentru că mai mulți bușteni erau mai lungi decât prevede legea.

Oamenii legii spun că apelantul ar fi fost informat cu privire la faptul că în urma sesizării sale nu se poate demonstra că s-au efectuat mai multe transporturi de material lemnos cu același aviz. Acestuia i s-ar mai fi spus că dacă poate demonstra că au avut loc mai multe transporturi pe baza unui singur aviz, să facă o sesizare scrisă.

Avizul de însoțire a materialului lemnos ar fi fost emis la data de 28 februarie 2020, la ora 19.42, fiind trecută cantitatea de 16,66 metri cubi. În urma verificărilor făcute de specialiștii silvici, camionul ar fi fost încărcat cu 16,40 metri cubi de lemne.

Oamenii legii l-au întrebat pe șoferul camionului de ce nu a efectuat transportul mai devreme, iar acesta le-ar fi spus că până la ora 20.50, când a început deplasarea către Arbore, ar fi făcut curățenie pe rampa de încărcare.

 

 

Adauga comentariu