VIDEO Un incendiu de proporții i-a făcut scrum agoniseala de o viață a unui bătrân în vârstă de 77 de ani

În seara de 12 spre 13 noiembrie 2020, în jurul orei 00.30, a izbucnit un incendiu la o gospodărie din satul Pâraie, comuna Mălini. 

La fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Mălini și Cornu Luncii, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Gospodăria era situată într-o zonă retrasă și greu accesibilă. Proprietarul, în vârstă de 77 de ani, deși s-a autoevacuat, nu avea telefon și nu a reușit să anunțe incendiul.

Flăcările au fost observate din depărtare de către un pompier voluntar din comuna Cornu Luncii, care, după ce a sunat la 112, s-a deplasat la fața locului cu o autospecială de stingere.

La sosirea tuturor echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de 100 metri pătrați, bucătăria de vară, pe 20 metri pătrați, și adăpostul de animale, pe 150 metri pătrați. Au mai ars bunurile din interiorul clădirilor și din gospodărie (mobilier, electrocasnice, textile, circa 15 metri cubi lemn de foc și altele).

Incendiul a izbucnit din bucătăria de vară, unde dormea proprietarul, cel mai probabil din cauza efectului termic, generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat la ora 04.35.

Adauga comentariu